• Jaunais «Tallink» kuģis «MyStar» starp Tallinu un Helsinkiem kursēt sāks rudenī, ziņo mediji

    Atpūta
    Ziņu aģentūra LETA
    15. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: deltamarin.com
    Igaunijas prāmju kompānijas «Tallink Grupp» jaunais kuģis «MyStar» maršrutā Tallina-Helsinki sāks kursēt septembrī, kas ir pusgadu vēlāk nekā bija plānots sākotnēji, atsaucoties uz laikrakstu «Turku Sanomat», vēsta Somijas sabiedriskā raidorganizācija YLE.

    Laikraksta rīcībā esošā informācija liecina, ka Raumas kuģu būvētavai Somijā «MyStar» pasūtītājam vajadzēja nodot jau gada sākumā, tomēr būvniecība ieilgs vismaz pusgadu.

    «Tallink» preses sekretāre Katri Linka paskaidrojusi, ka kuģa būvniecības darbi aizkavējušies, jo Covid-19 pandēmijas laikā gan darbinieku slimošanas, gan piegāžu ķēžu pārrāvumu dēļ ir bijis traucēts kuģu būvētavas darbs. Viņa uzsvēra, ka «Tallink» problēmas nesaskata un kuģa būvniecība ir par 97% pabeigta.

    «MyStar» būvniecība Raumā tika sākta 2020.gada aprīlī. Kuģa izmaksas tiek lēstas ap 250 miljoniem eiro.

    212 metrus garais un 31 metrus platais kuģis spēs pārvadāt līdz 2800 pasažieriem un 750 automašīnām.

    Lai gan sākotnēji bija plānots, ka kuģis izmantos sašķidrināto dabasgāzi, tomēr pēdējo divu gadu laikā tās cena ir četrkāršojusies, tādēļ kuģis izmantos dīzeļdegvielu.

    Linka norādīja, ka sašķidrināto dabasgāzi augstās cenas dēļ «Tallink» neizmanto kopš marta un gaida, kad Paldisku ostā tiks izveidots sašķidrinātās dabasgāzes terminālis, kas varētu samazināt cenas tirgū.

    Otrajā ceturksnī «Tallink» pasažieru skaits bijis par 262,9% lielāks nekā aprīlī-jūnijā pērn, sasniedzot 1 552 174 pasažierus. Pārvadāto kravu apmērs otrajā periodā gada izteiksmē pieaudzis par 18,9% – līdz 109 380 kravas vienībām. Aprīlī-jūnijā «Tallink» pārvadāja 225 563 pasažieru automašīnas, kas ir par 79,4% vairāk nekā pirms gada.

    «Tallink Grupp» veic pārvadājumus ar prāmjiem Baltijas jūrā, izmantojot zīmolus «Tallink» un «Silja Line».

    Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. Lielākais akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija «Infortar», kam pieder 40% «Tallink Grupp» akciju.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē