• Japānā mēnesi pirms Olimpiskajām spēlēm atceļ ārkārtas stāvokli

    Ārzemēs
    Ziņu aģentūra LETA
    17. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: flickr.com/celeumo
    Japānas valdība mēnesi pirms Olimpiādes sākuma ceturtdien apstiprinājusi ārkārtas stāvokļa atcelšanu Tokijā, vienlaikus nosakot ierobežojumus līdzjutēju skaitam klātienē.

    Ārkārtas stāvoklis Tokijā ir spēkā kopš aprīļa beigām un pamatā tā nosacījumi paredz ierobežojumus bāru un restorānu darba stundām, kā arī aizliegumu tur tirgot alkoholu.

    Šīs prasības ar 20. jūniju galvaspilsētā un astoņos citos reģionos tiks atceltas, pavēstīja premjerministrs Josihide Suga. Okinavā tās paliks spēkā.

    «Inficēšanās gadījumu skaits valsts mērogā kopš maija vidus sarūk, un situācija attiecībā uz slimnīcu gultām pastāvīgi uzlabojas,» norādīja premjers. «No otras puses, dažos reģionos ir pazīmes, ka inficēšanās gadījumu skaita sarukums palēninās,» piebilda Suga.

    Ārkārtas stāvokļa vietā valdība Tokijā un sešos citos reģionos no 11.j ūlija ieviesīs tā dēvēto daļējo ārkārtas stāvokli.

    Atbilstoši šiem nosacījumiem prasības attiecībā uz alkoholu tiek mīkstinātas, atļaujot tirdzniecību līdz plkst.19, tomēr restorāni un bāri būs jāslēdz plkst.20.

    Nozīmīgākais tomēr ir tas, ka tikai piecas nedēļas pirms pandēmijas dēļ atliktās Olimpiādes sākuma Tokija, visticamāk, saglabās stingrus ierobežojumus attiecībā uz klātienes skatītāju skaitu lielajos pasākumos. Atbilstoši šā brīža noteikumiem skatītāju vietās drīkst būt ne vairāk kā 5000 cilvēku vai arī tas nedrīkst pārsniegt 50% no ietilpības, turklāt jāievēro skaits, kas konkrētajā situācijā ir mazākais.

    Trešdien valdība nolēma, ka skatītāju skaita augšējā robeža reģionos, kur spēkā būs jaunie noteikumi, ir 10 000.

    Olimpiādes organizētāji ņems vērā šīs vadlīnijas, tuvāko dienu laikā lemjot, cik lielam skaitam vietējo līdzjutēju ļaut vērot spēļu norises klātienē.

    Ārzemju līdzjutēju klātbūtne spēlēs ir aizliegta, un organizētāji norādījuši, ka jautājumu par vietējiem līdzjutējiem izskatīs, kad ārkārtas stāvoklis būs atcelts.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē