• Jānis Sārts uzskata, ka Krievijas armija domāta parādēm, ne īsti kaujām

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    19. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Nav izslēgta pilnīgi alternatīvas realitātes izveidošana Krievijā saistībā ar tās armijas panākumiem Ukrainā, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» atzina NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra «Stratcom» vadītājs Jānis Sārts.

    Komentējot Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska paziņojumu, ka Krievija ir sākusi liela mēroga ofensīvu Donbasā, Sārts sacīja, ka Krievija ļoti vilcinājās ar plašas ofensīvas sākšanu, tādā veidā ļaujot Ukrainai sagatavoties, dodot iespēju Rietumiem piedāvāt ieročus, lai varētu kauju uzvarēt. Pēc viņa paustā, tā bijusi nopietna stratēģiska kļūda no Krievijas puses.

    «Protams, tās kaujas būs intensīvas, būs koncentrētas vienā teritorijā,» pauda Sārts, piebilstot, ka tās būs smagas un ar pietiekami daudziem upuriem.

    Pēc viņa paustā, līdzšinējie notikumi Ukrainā parāda, ka Krievijas armija domāta parādēm, ne īsti kaujām. Taču Krievija uz 9.maiju mēģinās radīt stāstu par savu uzvaru Ukrainā, «kas  viņiem varētu arī īpaši nesekmēties».

    «Mums jārēķinās, ka Kremļa spējas aizvest Krievijas sabiedrību orveliskā pasaulē ir ievērojamas. Iespējams, ka pat ar lieliem zaudējumiem un bez uzvarām tiks stāstīts par lielu panākumu. Neizslēdzu pilnīgi alternatīvas realitātes izveidošanu,» sacīja Sārts.

    Jau vēstīts, ka pirmdienas vakarā Zelenskis paziņoja, ka Krievija ir sākusi liela mēroga ofensīvu Donbasā.

    «Tagad jau var konstatēt, ka Krievijas karaspēks ir sācis cīņu par Donbasu, kurai tas sen gatavojās. Ļoti ievērojama visas Krievijas armijas daļa tagad ir koncentrēta šim uzbrukumam. Lai cik daudz Krievijas karavīru tur sadzītu, mēs cīnīsimies. Mēs aizstāvēsimies. Mēs to darīsim katru dienu. Neko no ukrainiskā mēs neatdosim, bet svešu mums nevajag,» uzsvēra Zelenskis videouzrunā savā «Telegram» kanālā.

    Viņš atzīmēja, ka Krievijas okupanti Ukrainas austrumos un dienvidos pēdējā laikā mēģina uzbrukt vairāk pārdomātā veidā nekā agrāk. Zelenskis pastāstīja, ka Krievijas karaspēks izdara spiedienu un meklē vājo vietu Ukrainas aizsardzībā, lai to atrastu un tur ieietu ar saviem galvenajiem spēkiem.

    «Ir redzams, ka Krievijas ģenerāļi, kas pieraduši neskaitīt zaudējumus, jau ir nogalinājuši tik daudz Krievijas karavīru, ka pat viņiem nāksies būt uzmanīgākiem, citādi neatliks neviena, lai uzbruktu. Starp citu, lai viņi necer, ka tas viņiem palīdzēs. Tas ir tikai laika jautājums – kad visa mūsu valsts teritorija būs atbrīvota,» uzsvēra Zelenskis.

    Prezidents pateicās visiem ukraiņu karavīriem un visām varonīgajām pilsētām, kas turas un aizstāv visas valsts likteni, apturot okupantu spēkus. «Rubižne, Popasna, Zolote, Lisičanska, Severodonecka, Kramatorska un visas pārējās [pilsētas], kas visu šo gadu gaitā un vienmēr ir ar Ukrainu,» piebilda Zelenskis.

    Karš Ukrainā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē