• Ir vērts pasvīst! Kā svīšana palīdz saglabāt veselību?

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    24. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Ir vairāki iemesli, kas ļauj svīšanu uzskatītu par ļoti noderīgu veselībai.

    Sviedri lieliski veic detoksikācijas funkciju. Tas ir ļoti svarīgi, jo toksisko smago metālu uzkrāšanās organismā rada riskus veselībai. Pētījums ar Ķīnas iedzīvotajiem atklāja, ka tiem, kuriem ir lielāka fiziskā slodze un kas tāpēc vairāk svīst, bija mazāk toksīnu, savukārt lielāka smago metālu koncentrācija tika konstatēta nevis urīnā, bet tieši sviedros.

    Tāpat sviedri veicina veselīgāku ādu, jo izvada no tās patogenās baktērijas. Sviedriem pa spēkam ir sakaut kaitīgos mikrobus. Starptautiskie pētījumi liecina, ka svīšana var par vienu trešdaļu samazināt mūsu iespēju saslimt ar gripu.

    Veselīga svīšana pirtī uzlabo asinsriti un stiprina sirds un asinsvadu sistēmu, savukārt svīšana vingrojot palīdz palielināt endorfīnu līmeni un mazina trauksmi un depresīvas izjūtas.

    Un visbeidzot – pētījums par somu vīriešiem atklāja arī dažus nozīmīgus garīgās veselības ieguvumus. Tiem, kuri bieži gāja pirtī, bija par 65% mazāks Alcheimera slimības risks, salīdzinot ar otru grupu, kas pirtī gāja reizi nedēļā.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa».

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē