• Igaunijas drošības policija brīdina uzmanīties no ārvalstu specdienestu vervētājiem

    Karš
    LETA--BNS
    11. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme.
    Foto: Valsts policija
    Attēlam ir ilustratīva nozīme.
    Pie Igaunijas robežkontroles punktiem uz robežas ar Krieviju no piektdienas izvietoti plakāti, kuri brīdina gan ieceļotājus, gan izceļotājus uzmanīties no iespējamiem ārvalstu specdienestu vervētājiem un aicina ziņot par šādām situācijām.

    Kā atgādinājusi Igaunijas Drošības policija (KaPo), saskaņā ar Igaunijas kriminālkodeksu jebkāda sadarbība un kontakti ar ārvalstu, tai skaitā Krievijas un Baltkrievijas specdienestiem ir sodāmi neatkarīgi no iesaistītās personas pilsonības.

    Sodāma arī informācijas sniegšana minēto valstu specdienestu pārstāvjiem par robežapsardzes objektiem, kā arī militārajiem un iekšējās drošības objektiem.

    KaPo ģenerāldirektora vietnieks Aleksandrs Totss norādījis, ka lēmums izvietot šādus brīdinājumus saistīts ar to, ka pēdējā laikā vērojama aktīvāka Krievijas specdienestu interese par robežas šķērsotājiem.

    «Ja cilvēki mums ziņos par kontaktiem ar ārvalstu specdienestiem, mēs varēsim viņiem palīdzēt.

    Cilvēkiem, kuri pie mums vērsīsies, mēs spēsim nodrošināt labāko iespējamo izeju no situācijas, kurā viņi nonākuši, pretējā gadījumā tiesājot viņi nonāks vienā sarakstā ar nodevējiem un noziedzniekiem, kuri veikuši pretvalstisku darbību,» viņš piebildis.

    «Drošības policija atgādina, ka jūsu pienākums ir ziņot, ja pamanāt, ka kāds fotografē robežsardzes vai militāros objektus, vai arī zināt kādu, kas sadarbojas ar Krievijas vai Baltkrievijas specdienestiem,» teikts KaPo paziņojumā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē