• Iedzīvotājus aicina uzmanīties no krāpniekiem

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    8. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Vairāki iedzīvotāji pēdējā laikā saņēmuši telefona zvanus no krāpniekiem, kas uzdodas par vienotā ārkārtas palīdzības izsaukumu tālruņa numura 112 dispečeriem un, visticamāk, krāpnieciskos nolūkos vēlas iegūt cilvēka personas datus.

    Vienotā ārkārtas palīdzības izsaukumu tālruņa numura 112 zvanu centra dispečeri nekad nezvana pirmie! Viņu uzdevums ir saņemt iedzīvotāju zvanus, izsūtīt uz notikuma vietu ugunsdzēsējus glābējus vai pāradresēt zvanu atbilstošajam operatīvajam dienestam.

    Glābšanas dienesta dispečeri var zvanīt tikai tad, ja cilvēks pats ir zvanījis un pieteicis notikumu, kā arī lai precizētu informāciju vai turpinātu pārtrauktu sarunu. Turklāt iedzīvotājs šādā situācijā saņems zvanu no fiksētā astoņu ciparu, nevis no trīs ciparu numura. Tāpat 112 zvanu centra dispečeriem nav nepieciešams identificēt zvanītāju, un tāpēc viņi nekad neprasīs cilvēka personas kodu vai bankas konta numuru.

    Ja saņemts aizdomīgs zvans no tālruņa numura 112, nekavējoties jāinformē savs mobilo sakaru operators, bet, ja jau ciests no krāpnieciskām darbībām, jāvēršas ar iesniegumu Valsts policijā.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa».

    Ziņas senioriem

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē