• Godinot Latviju svētkos, Ventspils muzejs aicina izstaigāt Patriotu taku

    Apceļo Latviju
    Santa.lv
    Santa.lv
    15. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Ventspils muzejs nacionālo svētku ietvaros aicina apgūt pilsētas jauno pastaigu karti – Patriotu taku, pieminot notikumus, kas saistīti ar nacionāli patriotiskiem vēstures notikumiem Ventspilī.

    Ventspils muzejs ir sagatavojis jaunu pastaigu karti – Patriotu taka. Pastaigas sākumpunkts ir Baltais krusts Meža kapos, kas tika iesvētīts 1992. gada 16. martā – Leģionāru piemiņas dienā. Dodoties tālāk pārgājienā, aicinām apmeklēt Esplanādes laukumu – militāru svētku un gājienu vietu 20.gs. 20.-30. gados un Lāčplēša ordeņa kavalieru piemiņas stēlu, Piemiņas akmeni jūrniekiem un zvejniekiem, – tieši šeit, 1988.g. 14. jūnijā ventspilnieki pirmo reizi atklāti piemin padomju represiju un deportāciju upurus. Patriotu takā kopumā ir deviņas pieturas, nosacītās takas kopējais garums ir  7 km. Noslēgumā novēlam izbaudīt svētku sajūtu pie viena no vērienīgākajiem Ventspils projektiem atjaunotās Latvijas valsts laikā – koncertzāles Latvija, kas tika atklāta 2019.gada 25.jūlijā, pieminot faktisko valstiskās neatkarības iestāšanās laiku Ventspilī –1919.gada 25.jūliju.

    Pastaigu taka ar fotoliecībām no muzeja krājuma, vietu aprakstiem un digitālo karti pieejama Ventspils muzeja mājas lapā – muzejs.ventspils.lv, bet drukātā versijā karti varēs saņemt Livonijas ordeņa pils kasē, Jāņa ielā 17, no 16. novembra.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē