• FOTO: Līvu laukumā uzstāda no atkritumiem veidotu egli

    Egle
    Ziņu aģentūra LETA
    2. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Clean R Facebook
    Šonedēļ Rīgā, Līvu laukumā, uzstādīta deviņus metrus augsta Ziemassvētku egle, kas veidota no pārstrādājamiem atkritumiem, aicinot ikvienu garāmgājēju uz apdomīgāku iepirkšanos un ilgtspēju, atbrīvojoties no atkritumiem, aģentūrai LETA pavēstīja egles uzstādītāju – vides pakalpojumu uzņēmuma SIA Clean R – pārstāvji.

    Ar egles palīdzību Clean R vēlas vērst sabiedrības uzmanību uz racionālāku dāvanu izvēli. Sociālās kampaņas Nenoroc nākotni! gaitā pēc vides pakalpojumu uzņēmuma Clean R pasūtījuma mākslas instalāciju radīja tēlnieks Haralds Gerts ar savu komandu.

    Svētku egle veidota no tādiem pārstrādājamiem atkritumu veidiem kā plastmasas, metāla un papīra iepakojumiem, riepām, bioloģiski noārdāmajiem atkritumiem un elektroprecēm.

    Ar tālruni, nolasot kvadrātkodu pie instalācijas, apmeklētājs tiek aizvadīts uz sociālās kampaņas interneta platformu nenoroc.lv.

    Tajā iespējams gan noskatīties īsus video par to, kā atkritumi pārvēršas materiālos un nonāk līdz pārstrādei jaunās precēs, gan arī iepazīties ar viegliem, bet efektīviem padomiem, kā ikviens, tikai nedaudz pamainot savus ikdienas paradumus, var būtiski samazināt radīto atkritumu apjomu.

    "Mums kā vides pakalpojumu uzņēmumam, kurš ik dienas redz to milzīgo atkritumu daudzumu, ko cilvēki rada, ir būtiski aicināt sabiedrību un katru tās indivīdu nedaudz apstāties un kļūt apdomīgiem savos ikdienas paradumos pērkot, tērējot un izmetot.

    Šķirojot mēs varam būtiski samazināt noglabājamo atkritumu apjomu un taupīt dabas resursus, jaunas lietas radot no otrreizējām izejvielām," komentē Clean R valdes loceklis Guntars Levics.

    Mākslas instalācija ir daļa no vides pakalpojumu uzņēmuma Clean R sadarbībā ar SIA Eko rija īstenotās sociālās kampaņas, lai samazinātu pārmērīgu patēriņu un atkritumu daudzumu Latvijā.

    Kampaņas mērķis ir ne vien pievērst uzmanību draudiem, ko vides un cilvēku veselībai rada arvien lielākais patēriņš un atkritumu daudzums, bet arī rosināt ikvienu mainīt ikdienas paradumus, nodrošinot labāku rītdienu.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē