• Egils Levits: Latvijas mērķis ir kļūt par pilntiesīgu Eiropas kodolpētniecības centra dalībvalsti

    Zinātne
    Ziņu aģentūra LETA
    12. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Egils Levits
    Foto: LETA
    Egils Levits
    Latvijas mērķis ir kļūt par pilntiesīgu Eiropas kodolpētniecības centra (CERN) dalībvalsti un iesaistīties Eiropas zinātnes nākotnes pētījumos, apmeklējot Šveices Federālo Tehnoloģiju institūtu, skaidroja Valsts prezidents Egils Levits.

    Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa, Levits šodien apmeklēja Šveices Federālo Tehnoloģiju institūtu, lai pārrunātu sadarbību ar Latvijas zinātniekiem un Latvijas perspektīvu kļūt par pilnvērtīgu CERN dalībvalsti. Patlaban Latvija ir asociētās dalībvalsts statusā, vairāki Latvijas zinātnieki piedalās CERN pētījumos.

    Institūta vadība iepazīstināja Valsts prezidentu ar institūta un CERN esošajiem un plānotajiem pētījumu virzieniem. Abas puses uzsvēra – Eiropas stratēģiskajai attīstībai nepieciešami visu Eiropas zinātnieku kopīgi centieni turpmāku sekmīgu un ambiciozu pētījumu veikšanai.

    Valsts prezidents ielūdza institūta pārstāvjus apmeklēt Rīgas Tehnisko universitāti (RTU) un tās izveidoto vidusskolu, lai tiktos ar RTU pētniekiem un topošajiem zinātniekiem.

    Karš Ukrainā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē