• Egils Levits: Latvija ir drošībā, turklāt NATO austrumu flangs tiks vēl stiprināts

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    9. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Neskatoties uz Krievijas sākto karu Ukrainā, Latvija ir drošībā, turklāt NATO ir lēmusi vēl stiprināt organizācijas austrumu flangu, šorīt intervijā TV3 uzsvēra Valsts prezidents Egils Levits.

    Prezidents atgādināja, ka šonedēļ Latvijā viesojās ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs un citi NATO valstu līderi, kuri visi apliecinājuši, ka tiek aizsargāta visas NATO teritorija un tiks aizstāvēts «katrs dalībvalsts centimetrs».

    Levits uzsvēra, ka NATO, kuras sastāvā ir arī Latvija, ir pasaulē spēcīgākā aizsardzības organizācija.

    Politiķis atzina, ka drošība ir vēl jāpalielina, tāpēc NATO stiprina austrumu flangu, kas nozīmē vairāk karavīrus, labāku bruņojumu un augstāku spēku gatavību.

    Levits ir pārliecināts, ka NATO ir vienota, lai arī par atsevišķiem rīcības aspektiem ir bijušas diskusijas, tomēr allaž nonākts līdz vienotam viedoklim.

    «Krievija ir brutāla, bet nav stipra un varena,» vērtēja Levits, piebilstot, ka Ukraina savukārt ir ļoti motivēta aizstāvēties, tāpēc Krievija nespēj uzvarēt un kļūst arvien brutālāka.

    Pēc prezidenta vārdiem, vissvarīgākais pašlaik ir sniegt palīdzību Ukrainai, kas ir gatava aizstāvēt savu zemi, un NATO valstis to arī dara.

    Runājot par Rietumu sankcijām, kas vērstas pret Krieviju, Levits atzīmēja, ka tās jau iedarbojas, kā rezultātā, piemēram, Krievijas finanšu tirgus ir faktiski sabrucis. Sankciju jomā vēl esot dažas iespējas, tāpēc tiek runāts par to vēršanu pret naftu, gāzi un oglēm. Domāju, ka Eiropā drīzāk šo lēmumu pieņems, lēsa Levits.

    Savukārt taujāts, kā panākt, lai Krievijā valdošais Vladimirs Putins reāli nonāk uz Starptautiskās krimināltiesas sola Hāgā un atbild par kara noziegumiem, Levits izteicās, ka tas esot jautājums par personas fizisko nogādāšanu, kas pašlaik izskatoties pagrūti īstenojama, tāpēc ir svarīgs vismaz oficiāls nosodījums Krievijas režīma darbībām.

    Karš Ukrainā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē