• Ēdināšanas vietās ēdienu varēs izsniegt tikai līdzņemšanai

    Kafejnīcas
    Ziņu aģentūra LETA
    20. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    No ceturtdienas, 21.oktobra, ēdināšanas vietās ēdienu būs atļauts izsniegt tikai līdzņemšanai vai ar piegādi, paredz sagatavotais valdības rīkojuma projekts par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

    Ēdienu izsniegt varēs tikai tad, ja pakalpojuma sniedzējam, kas nonāk ciešā kontaktā ar pakalpojuma saņēmēju, ir vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, pakalpojuma saņemšanas vietā vienai personai tiek nodrošināti ne mazāk kā 15 kvadrātmetri no publiski pieejamo iekštelpu platības un tiek lietota sejas maska.

    Tas neattieksies uz uzņēmumiem, ievērojot nosacījumu, ka attiecīgā ēdināšanas vieta nav publiski pieejama un ir nodrošināts, ka personu grupu plūsmas, kurām nav ikdienas saskares, fiziski nepārklājas, pie galdiņa atrodas tikai viena persona un starp galdiņiem ir divu metru distance.

    Savukārt starptautiskajā lidostā Rīga ēdināšanas pakalpojumi būs atļauti, ievērojot nosacījumu, ka attiecīgā ēdināšanas vieta atrodas lidostas termināļos un tiek nodrošināts, ka starp personām, kas sēž pie dažādiem galdiņiem, ir ne mazāk kā trīs metru distance, ja starp galdiņiem nav izveidota norobežojoša siena, un pie viena galdiņa atrodas ne vairāk kā četri apmeklētāji, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi.

    Kā ziņots, no ceturtdienas, 21.oktobra, valstī paredzēts ieviest īpaši stingrus Covid-19 ierobežojošos pasākumus jeb lokdaunu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē