• Dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča atklāti par svara zaudēšanu, sportu un diētām

    Saruna
    Aiva Alksne
    Ieva
    Ieva
    18. septembris, 2019
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Matīss Markovskis, stils - Agija Vismane
    Dziedātāja JOLANTA GULBE-PAŠKEVIČA šovasar ierakstījusi disku, kas saules gaismu ieraudzīs novembrī, bet jau oktobrī viņa sava talanta pielūdzējiem piedāvās pilnīgi jaunu koncertprogrammu. Un vēl Jolanta ir paveikusi ko tādu, par ko sapņo neskaitāmas sievietes Latvijā, – Jolantas augums ir ieguvis teju ideālu formu. Enerģiska un smaidīga, viņa gluži vai žilbina ar savu izskatu.

    AIVA: Skatoties uz tevi, gribas ticēt, ka 50 ir jaunie 30.
    JOLANTA: Bet tā arī ir! Man gan ir tikai 48, bet jau tagad domāju par vecumu – negribu, lai man būtu veselības problēmas. Mūsu augumu jau nenes mugurkauls, bet muskuļi, kuri to balsta. Ar vecumu tie izzūd, tāpēc savējos trenēju jau laikus. Protams, arī mana profesija uzliek par pienākumu rūpēties par sevi, jo cilvēkiem tomēr patīk, ka viņi var baudīt ne tikai skaņu, bet arī vizuālo tēlu uz skatuves. 


    Tavas vizuālās pārmaiņas nevar nepamanīt – tās ir patiešām fantastiskas. Kā tu tās panāci?
    Kad piedzima mana jaunākā meitiņa Jasmīna, ļoti ilgi nevarēju atkopties – nevarēju tikt atpakaļ savā pierastajā ādā. Biju izmēģinājusi visādas diētas, bet katrreiz tik, cik dabūju nost, tik dubultā atnāca atpakaļ. Beigās man vienkārši apnika ar to cīnīties un es sāku meklēt citu ceļu – sportošanu.

    Ļoti spilgti atceros, kā iegāju veikalā Zara, lai sev kaut ko nopirktu, un ārā iznācu tikai ar jaunu šallīti ap kaklu, jo man nekas nederēja. Es ne pēc kā neizskatījos!

    Tas bija pagrieziena punkts, sapratu – tālāk tā vairs nevar! 
    Ar sportošanu aizrāvos ļoti stipri. Tie bija augstas intensitātes treniņi, kur bija gan joga, gan TRX – piekares sistēmas treniņš, kurā galvenais slodzes elements ir paša cilvēka ķermeņa svars, kaut kas līdzīgs krosfitam. Aktīvi sportoju, kamēr nogāja greizi ar veselību, – biju pārcentusies. No viena grāvja biju nonākusi otrā. Tomēr pa šo laiku jau biju pazaudējusi diezgan daudz liekās ķermeņa masas un kļuvusi fiziski stipra. Pastaigāju pa ārstiem, ļoti daudz ko uzzināju par savu veselības stāvokli. Pēc tam pusgadu apmeklēju fizioterapeitu un sapratu, ka man vislabākais variants būtu lēnām, mierīgi izpildīt vingrinājumus kopā ar treneri. Un tā es jau pusotra gada stingrā trenera uzraudzībā nodarbojos ar bodybuilding – dedzinu taukus un to vietā veidoju muskuļus – un esmu nokļuvusi atpakaļ savā foršajā ķermenī. Kādā brīdī sapratu, ka man vairs nav ko vilkt mugurā, jo visas kleitas kļuvušas par lielu. Daļu atdevu draudzenēm, daļu izpārdevu, un tagad man jau ir jauna kolekcija. 
    Nu jau būs pieci gadi, kopš aktīvi sportoju – cītīgi trīs reizes nedēļā eju uz sporta zāli. Un šajos gados ne reizi neesmu slimojusi, ja nu vienīgi iesnas pāris bijušas. Pirms tam man regulāri bija angīna, bieži sāpēja galva. 


    Kā tu atrodi laiku tik regulārai sportošanai?
    Man ir ļoti daudz darba, bet es apzinos savas prioritātes. Plānotājā ir atzīmētas dienas, kad eju uz treniņiem, un, ja kādreiz paredzētajā laikā netieku, uzreiz meklēju alternatīvu.
    Diezgan daudz arī pārvietojos kājām un ar riteni. Savus pieradumus jau mēs ikviens varam mainīt. Katram tik jāatrod savs ceļš. 


    Un tiešām – nekādu diētu?
    Pamatā ir zināšanas par pareizu uzturu kā tādu. Tagad ēdu visu, bet pareizi, apzināti iemācījos iekļaut ēdienkartē vairāk olbaltumvielu – olas, vistas un tītara fileju. Vajadzīga ir arī rupjmaize – lai būtu spēks. To gan neēdu katru dienu, bet balto miltu izstrādājumus neēdu gandrīz nemaz. Bet tas nav stingrs aizliegums. Tas ir tik interesanti, kā, pareizi ēdot, organismā viss mainās! Man vairs negribas dzert vīnu, nekārojas kafijas, vairs negribas saldumus, pēc kuriem agrāk biju kā traka, – vēlme pēc ogļhidrātiem ir pazudusi. Ja ļoti gribēšu to kūciņu, apēdīšu, bet man vairs nav atkarības. 
    Mana trenere vienmēr atgādina, ka cukurs ir redzams sejā – cilvēks, kurš ēd daudz saldumu, visu laiku izskatās noguris. Sports iekustina vielmaiņu, un tā ir asinsrite, savukārt uzturs nosaka, kā tu jūties un izskaties. Āda gan man arī ģenētiski ir laba. Daudzi cilvēki domā, ka esmu sašpricēta, bet tā nav.  

    Vairāk par to, kā dzīvo un attiecības veido Jolanta Gulbe-Paškeviča lasi šīs nedēļas žurnālā Ieva.

    • Intervijas ar dziedātāju Jolantu Gulbi-Paškeviču un žurnālistu Gunti Bojāru, ciemošanās aktrises Elitas Kļaviņas lauku mājā
    • Iedvesmojošs stāsts par cēsnieci Ievu Zaharovu – meiteni, kura arī citus mudina ļauties dzīves izaicinājumiem, iet un darīt
    • Sasveicināšanās ar apskāvieniem un bučām – kad tas jādara, bet kad labāk ne, un kā rīkoties, ja gadās neveikli brīži
    • Par mālu, bitēm un sievietēm – saruna ar Vidzemes podnieku Arni Preisu.
    • Apmetnis, Panamas cepure, kurkumas tonis, zebras raksts un citas aktuālas modes tendences šim rudenim
    • Lekcija-ekskursija seksa preču veikalā kopā ar vīru un gidu
    • Kā pagatavot košo, gardo un aromātisko pētersīļu eļļu
    • Pa līkumainajiem Austrijas ceļiem – ceļojums ar satriecoši skaistām ainavām, kristālu un Zahera kūku
    Ieva nr38

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē