• Deputāti noraida priekšlikumu par brīvprātīgu sejas masku izmantošanu skolēniem

    Skaistumkopšana
    Ziņu aģentūra LETA
    17. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Saeima šodien noraidīja opozīcijas deputātu lēmumprojektu, kurā tika prasīts uzdot valdībai sejas maskas izmantošanu skolēniem nekavējoties noteikt kā brīvprātīgu.

    Lēmumprojektu «Par brīvprātīgu sejas masku lietošanu skolēniem» iesniedza deputāti Ramona Petraviča, Karina Sprūde (KuK), Māris Možvillo (PCL), Ieva Krapāne, Jūlija Stepaņenko, Ļubova Švecova, Kaspars Ģirģens (R), Ralfs Nemiro, Aldis Gobzems (KuK) un Ēriks Pucens (R).

    Noraidītais dokuments paredzēja aicināt Ministru kabinetu nekavējoties izstrādāt normatīvo regulējumu un veikt citas darbības, kas būtu paredzējušas tiesības 1.-12.klases izglītojamiem izglītības procesā mācību telpā sejas maskas (mutes un deguna aizsegus) lietot pēc izvēles jeb brīvprātīgi.

    Opozīcijas deputāti norāda, ka to prasa, ņemot vērā Covid-19 aktuālo izplatības tendenci un specifiku, un ka obligātās prasības izglītojamiem lietot sejas maskas dēļ tiek apgrūtināts mācību process, it īpaši jaunāko klašu bērniem.

    Opozīcijas parlamentārieši norāda, ka sejas masku dēļ apgrūtināta skolēnu savstarpējā sazināšanās, kas nākotnē var atstāt psiholoģiski negatīvu ietekmi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē