• Depozīta iepakojuma operatoram būs tiesības nepieņemt nestandarta iepakojumus

    Depozīta sistēma
    Ziņu aģentūra LETA
    30. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia
    Depozīta iepakojuma operatoram būs tiesības nepieņemt nestandarta iepakojumus, paredz šodien valdības pieņemtie grozījumi Depozīta sistēmas darbības noteikumos.

    Kā skaidro Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, atbilstoši SIA «Depozīta iepakojuma operators» sniegtajai informācijai tirgū tiek laists atkārtoti lietojams dzērienu iepakojums no stikla, kas ir universālā vai individuāla dizaina. 

    Tirgū tiek laisti arī nestandarta iepakojuma veidi, kas veicina produkta atpazīstamību no mārketinga viedokļa, bet apgrūtina iepakojuma šķirošanas un pārstrādes procesus. Rezultātā ir nepieciešams veikt papildu darbības depozīta iepakojuma pieņemšanas vietās vai šķirošanas centrā, kā arī iespējams pārstrādājamā materiāla kvalitātes zudums. 

    Runa ir par īpaši blīvu un cietu PET materiālu, vairāku materiālu kombināciju vai apjomīgām citu materiālu detaļām, piemēram gumijas vai plastmasas detaļām alumīnija skārdenēs.

    Noteikumi paredz tiesības depozīta sistēmas operatoram nepieņemt nestandarta iepakojumu depozīta sistēmā, ja iepakojuma pieņemšana rada papildus riskus vai nozīmīgas papildus izmaksas, katru gadījumu saskaņojot ar Valsts Vides dienestu. 

    Šādi tikšot veicināta nestandarta iepakojuma veidu aizstāšana ar alternatīviem risinājumiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē