• Degvielas mazumtirgotājs Kool Latvija pārdots igauņiem

    Karjera un bizness
    Ziņu aģentūra LETA
    2. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Igaunijas degvielas uzpildes staciju tīkla «Olerex» grupas holdingkompānija «Aqua Marina» ir parakstījusi saistošu līgumu par Latvijas degvielas uzpildes staciju tīkla SIA «Kool Latvija» iegādi, aģentūrai LETA pavēstīja «Aqua Marina» pārstāvji.

    Darījuma summa netiek atklāta.

    «Ar mūsu tiešu ienākšanu Latvijas tirgū, mēs paplašinām tirgus potenciālu, ienesam savu pieredzi un inovatīvo domāšanu, kas pievienos vērtību ne tikai Kool Latvija, bet arī visai Latvijas degvielas mazumtirdzniecības nozarei. Mūsu mērķis ir kļūt par vadošo degvielas mazumtirdzniecības tīklu Latvijā,» pauda Aqua Marina valdes loceklis Anti Mopels.

    Tikmēr Kool Latvija lielākā akcionāra BaltCap GrowthFund partneris Mārtiņš Jaunarājs atzina, ka degvielas uzpildes staciju un koncepta veikalu tīkla Kool attīstība trīs gadu laikā ir bijis izaicinošs periods. «Esam gandarīti, ka bijām daļa no Kool straujās izaugsmes,» minēja Jaunarājs.

    Viņš arī atzīmēja, ka pašreiz, kad Kool ir nostiprinājis tirgus pozīcijas, BaltCap GrowthFund kā izaugsmes kapitāla nodrošinātājs ir sasniedzis savu mērķi. «Apzinoties Olerex vadošās pozīcijas Igaunijas tirgū, esmu pārliecināts, ka Kool izaugsmes veiksmes stāsts turpināsies,» pauda Jaunarājs.

    Paredzēts, ka uzņēmumu turpinās vadīt Kool Latvija valdes loceklis un koncepta autors Sandis Šteins.

    Darījuma īstenošanai piesaistīts SEB aizdevums.

    Pēc Valsts ieņēmumu dienesta datiem, Kool Latvija šogad pirmajā ceturksnī bija desmitais lielākais komersants Latvijā pēc mazumtirdzniecībā realizētā degvielas apmēra.

    Kompānija Kool Latvija reģistrēta 2016. gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 1,24 miljoni eiro, liecina Firmas.lv informācija. Kool Latvija šobrīd ir 10 īpašnieki - BaltCap izaugsmes fondam pieder 29,57% kapitāldaļu, bet fondam ZGI-3, kurā investējusi Attīstības finanšu institūcija Altum, pieder 16,13%. Vēl 18,28% kompānijas kapitālā pieder AS MEE invest, bet 16,13% daļu īpašniece ir AS Simamore, kas pieder Igaunijā reģistrētajam advokātu birojam Advokaadiburoo Primus. Pa 3,23% kapitāldaļu pieder Denisam Kairānam, Kasparam Feldmanim, Šteinam un SIA Arcade Invest, bet SIA Duso pieder 1,61%.

    2019. gadā Kool Latvija strādāja ar 10,96 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 2,2 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi palielinājās par 46,5% un bija 1,585 miljoni eiro. Kompānijas 2020.gada finanšu rādītāji vēl nav publiskoti. 

    Aqua Marina ir Olerex un Olerex Terminal holdingkompānija ar 200 miljonu eiro aktīviem. Aqua Marina ir dibināta 1990. gadā. 

    Olerex pārvaldījumā ir 100 degvielas uzpildes staciju Igaunijā un piecas stacijas Lietuvā. Vienlaikus Olerex Terminal ir īpašnieks jūras naftas terminālim Tallinas ostas muitas brīvajā zonā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē