• Daugavpilī vīrietis paziņam piedāvā 400 eiro, lai iegūtu viltotu Covid-19 sertifikātu

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    10. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Daugavpilī aizvadītajā nedēļā aizturēts vīrietis, kurš paziņam piedāvāja 400 eiro, lai sev iegūtu Covid-19 sertifikātu bez injekcijas veikšanas.

    Šī gada 4. novembrī, ar mērķi saņemt vakcīnu pret Covid-19, vienā no vakcinācijas punktiem Daugavpilī ieradās kāds 1992. gadā dzimis vīrietis.

    Personu apliecinošo dokumentu pārbaudes laikā medicīnas personālam radās aizdomas, ka minētais vīrietis ir uzrādījis pasi, kura pieder kādai citai personai, līdz ar to uz notikuma vietu nekavējoties tika izsaukta Valsts policija.

    Veicot izmeklēšanu, Valsts policijas darbinieki noskaidroja, ka kāds 1988. gadā dzimis Daugavpils iedzīvotājs vēlējās iegūt Covid-19 vakcinācijas sertifikātu, faktiski nesaņemot vakcīnu.

    Šajā nolūkā vīrietis piedāvāja 400 eiro lielu atlīdzību un vienojās ar savu paziņu, kā tā viņa vietā saņems gan vakcīnu, gan naudas summu.

    Persona, kas piekrita iesaistīties pretlikumīgajās darbībās, jau iepriekš ir nonākusi policijas redzeslokā. Savukārt vīrietis, kurš vēlējās pretlikumīgi iegūt sertifikātu, tika aizturēts.

    Par šo notikumu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 15. panta ceturtās daļas, 275. panta otrās daļas un 15. panta ceturtās daļas – par dokumenta, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem viltošanas mēģinājumu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

    Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē