• Covid-19 sertifikātu var izdrukāt piecos Apkaimju iedzīvotāju centros Rīgā

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    12. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Rīgas pašvaldībā cilvēki, kuri nelieto internetu un kuriem nav digitālo autorizēšanās iespēju, Covid-19 sertifikātu var izdrukāt piecos Apkaimju iedzīvotāju centros – Brīvības ielā 49/53, Ieriķu ielā 43, Daugavpils ielā 31, Eduarda Smiļģa ielā 46 un Gobas ielā 6a, aģentūru LETA informēja Rīgas domes (RD) Komunikācijas pārvaldē.

    RD Komunikācijas pārvaldē atzīmēja, ka pirms došanās uz kādu no Apkaimju iedzīvotāju centriem nepieciešams iepriekš pieteikties pa tālruni 80000800 darba dienās no plkst.8 līdz 18. Cilvēki ar runas vai dzirdes traucējumiem var pieteikties, rakstot uz e-pasta adresi [email protected].

    Ņemot vērā lielo pieprasījumu pēc pakalpojuma, jārēķinās, ka var nākties gaidīt savienojumu ar operatoru, kā arī patlaban iepriekšējs pieraksts Apkaimju iedzīvotāju centros tiek veikts vismaz nedēļu uz priekšu.

    Tāpat RD vērsa uzmanību uz to, ka jebkuram iedzīvotājam ir iespēja savu digitālo Covid-19 sertifikātu lejupielādēt tīmekļvietnē covid19sertifikats.lv, pieslēdzoties vietnei ar kādu no drošas piekļuves līdzekļiem, piemēram, internetbanku.

    Ja personai nav iespējas saņemt sertifikātu elektroniski, tad to var pieprasīt arī papīra formātā ārstniecības iestādē, kura veica vakcināciju pret Covid-19 vai Covid-19 testu, kā arī jebkurā citā ārstniecības iestādē.

    RD Komunikācijas pārvaldē uzsvēra, ka Rīgas Sociālā dienesta klienti, tas ir, cilvēki, kuri saņem sociālos pabalstus vai sociālos pakalpojumus Rīgā, un kuri nelieto internetu vai kuriem nav iespējas autorizēties tīmekļvietnē, var izdrukāt digitālo sertifikātu, dodoties uz savai dzīvesvietai tuvāko teritoriālo centru.

    Arī Rīgas Sociālā dienesta klientiem pirms došanās klātienē jāsazinās ar sava rajona teritoriālo centru un jāpierakstās uz konkrētu dienu un laiku. Dodoties uz vizīti savā konkrētajā pieraksta laikā, obligāti līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments.

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē