• Cipule: Pašlaik ļoti stingrus Covid-19 ierobežojumus Latvijā noteikt nevajadzētu

    Veselība
    Ziņu aģentūra LETA
    21. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Liene Cipule
    Foto: Liene Pētersone
    Liene Cipule
    Pašlaik ļoti stingrus Covid-19 ierobežojumus Latvijā noteikt nevajadzētu, bet tā vietā ar visas sabiedrības līdzdalību vajadzētu piezemēt vērojamo saslimšanas uzliesmojumu, šādu viedokli LTV Rīta panorāmā pauda Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule.

    Kā skaidroja Cipule, strauja Covid-19 ierobežošana pašlaik varētu nozīmēt to, ka Latvija piedzīvotu nākamo saslimšanas vilni pavasarī. Tā vietā speciāliste vēlētos, lai ar iedzīvotāju kopēju līdzdalību izdotos izlīdzināt saslimšanas viļņus un līdz ar to sabiedrība pakāpeniski līdz pavasarim iegūtu imunitāti, nepārslogojot slimnīcas.

    Cipule aicināja cilvēkus ievērot visus epidemioloģiskās drošības ieteikumus, lai valsts var izvairīties no jaunu ierobežojumu ieviešanas, tomēr viņa atzina, ka nevar izslēgt, ka slimnīcas sasniegs tādu noslodzi, ka ierobežojumus ieviest nāksies.

    NMPD vadītāja stāstīja, ka dienesta izsaukumu skaits sāka augt no decembra vidus, kad auga ne vien Covid-19 pacientu skaits, bet arī pēc palīdzības vairāk vērsās hroniski slimie pacienti un traumas guvušie.

    Arī Cipule atzina, ka omikronu pašlaik var vērtēt kā nedaudz vieglāku Covid-19 paveidu, kad retāk nepieciešama hospitalizācija un mazāk pacientu slimnīcās nonāk smagā stāvoklī, taču kopējais inficēto skaits tuvākajos mēnešos var būt ļoti liels, tāpēc slimnīcas arī šajā saslimšanas vilnī var piedzīvot ļoti augstu noslodzi.

    Runājot par pacientu prioritizēšanu, Cipule atzīmēja, ka tā notiek vienmēr, kad sāk pietrūkt resursu palīdzības sniegšanai, attiecīgi arī jaunajā vilnī to izslēgt nevar.

    NMPD pašlaik daudz darbinieku ir darba nespējā – pašlaik kopumā ap 300, no kuriem ap 60 inficējušies ar Covid-19.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē