• Cipule: Jācer, ka omikrons būs pēdējais grieķu alfabēta burts, ar ko jāsaskaras Covid-19 kontekstā

    Veselība
    Ziņu aģentūra LETA
    8. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Liene Cipule
    Foto: Liene Pētersone
    Liene Cipule
    Jācer, ka omikrons būs pēdējais grieķu alfabēta burts, ar ko jāsaskaras Covid-19 kontekstā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma pauda Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule.

    Vērtējot pašreizējo epidemioloģisko situāciju, NMPD vadītāja atzina, ka tā ir stabilizējusies, taču aizvien ik dienas slimnīcā nonāk vairāki desmiti Covid-19 pacientu. Cipule sacīja, ka pašlaik jaunais Covid-19 izraisošā vīrusa paveids rada bažas, jo tas ir lipīgāks par delta variantu, taču vienlaikus vēl nav skaidrs, vai omikrons izraisa smagāku slimības gaitu.

    NMPD savā darbā pamazām atgriežas ierastajā kārtībā, un iedzīvotājiem ir iespēja drošāk vērsties pēc mediķu palīdzības ar sūdzībām, kas nav saistītas tikai ar Covid-19 un dzīvībai bīstamām veselības problēmām.

    «Tagad cilvēki var drošāk vērsties pie NMPD. Esam atgriezušies pie iepriekšējā režīma, un ar cerībām skatāmies uz slimnīcām, kas varēs pārprofilēt slimnīcas atpakaļ,» sacīja NMPD vadītāja. Viņa arī aicināja lieki nekavēt mediķu nokļūšanu pie pacientiem, pieprasot NMPD darbiniekiem uzrādīt Covid-19 sertifikātus, jo NMPD strādā tikai cilvēki ar Covid-19 sertifikātu.

    Cipule pauda, ka pašlaik ļoti auksto laikapstākļu dēļ cilvēki vairāk pulcējas telpās, nevis pavada laiku ārā, kas rada paaugstinātus inficēšanās riskus. Tas pats attiecas uz gaidāmajiem svētkiem, kad cilvēki gribēs tikties ar radiniekiem un draugiem. «Vienmēr stingri jāizvērtē, kāda situācija ir ģimenē, darba kolektīvā. Ne vienmēr viss ir atkarīgs no valdības. Divus gadus esam dzīvojuši, mācoties, kā sadzīvot ar vīrusu,» teica Cipule, piebilstot, ka iedzīvotāju piesardzība Covid-19 uzliesmojuma laikā palīdzēja samazināt slimības izplatību.

    «Ceram, ka omikrons būs pēdējais, ar kādu grieķu alfabēta burtu būs jāsaskaras. Gaidām, ka no nākamā gada varēsim atgriezties pie kādas normālas dzīves,» cerību pauda Cipule.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē