• Brīvdienās ugunsgrēkos gājuši bojā divi cilvēki, tostarp bērns

    Ugunsgrēks
    Santa.lv
    Santa.lv
    12. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme.
    Foto: Shutterstock
    Attēlam ir ilustratīva nozīme.
    Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no šī gada 9. septembra plkst. 6.30 līdz 12. septembrim plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 177 izsaukumus – 66 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā trīs uz meža ugunsgrēkiem, 79 uz glābšanas darbiem, bet 32 izsaukumi bija maldinājumi.

    Šonakt plkst. 1.02 ugunsdzēsēji glābēji devās uz vienstāva dzīvojamo māju Rīgā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā ugunsdzēsējus glābējus sagaidīja aculiecinieks, kas ar dārza šļūteni bija uzsācis dzēšanas darbus. Ugunsdzēsēji glābēji nekavējoties uzsāka pārmeklēt ēku un spēcīgā sadūmojumā vienā no istabām gultā atrada bērnu, kuru iznesa ārā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, kuri konstatēja bērna nāvi. Vēl viens cilvēks ugunsgrēkā cieta un tika nodots NMPD mediķiem. Mājas virtuvē dega sadzīves mantas 2m2 platībā, kuras bija novietotas ļoti tuvu krāsnij. Diemžēl notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji nedzirdēja skanam brīdinošo dūmu detektora signālu. Pēc trīs stundām ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā pabeidza un notikuma apstākļus skaidros Valsts policija.

    VUGD aicina iedzīvotājus uzmanīgi apieties ar uguni un izmantot apkures ierīces atbilstoši to ekspluatācijā noteiktajam, nepārkurināt krāsnis un nenovietot degtspējīgus priekšmetus pie krāsns, kā arī uzmanīgi dedzināt sveces mājokļos un nesmēķēt iekštelpās.

    Ugunsgrēkos bojā gājušos cilvēkus ugunsdzēsēji glābēji nereti atrod gultā. Tas nozīmē, ka cilvēki ir gulējuši un miegā nav pamanījuši ugunsgrēka izcelšanos. Izglābties palīdzēs dūmu detektors, kas ar skaļu skaņas signālu brīdinās pat par neliela sadūmojuma izveidošanos, pamodinās mājokļa iemītniekus, dodot iespēju izkļūt no bīstamās vides. Uzstādiet savā mājoklī dūmu detektoru un izglābiet dzīvības!

    Sestdien plkst. 7.58 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Rēzeknes novadu, kur ugunsgrēks izcēlies trīsstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī deg dīvāns un sadzīves mantas 10m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā  cilvēks. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 11 cilvēki. Plkst. 9.20 ugunsgrēks likvidēts.

     Plkst. 11.00 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz A.Čaka ielu Rīgā, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas pagrabstāvā dega sadzīves mantas 1m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā pagraba evakuēja trīs cilvēkus. Plkst. 11.43 darbs notikuma vietā noslēdzies.

    Piektdien vienpadsmitos vakarā Bērzaines ielā Cēsīs, trīsstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā aizdegoties sodrējiem, no ēkas ugunsdzēsēji glābēji evakuēja 30 cilvēkus. Uguns nodzēsta, dūmvadā ieberot tehnisko sāli.

    Plkst. 20.55 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Limbažu novada Viļķenes pagastu, kur 100m2 platībā ar atklātu liesmu dega vienstāva dzīvojamā māja. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Dzēšanas darbi noslēdzās divos naktī.

    Plkst. 10.29 VUGD saņēma izsaukumu uz Krāsotāju ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pirmā stāva dzīvoklī atkritumu tvertnē bija deguši atkritumi 0,05m2 platībā, bet jau nodzēsti. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks.

    Vakar ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama kādam veikbordistam, kurš Rīgas jūras līcī, lielo viļņu dēļ, saviem spēkiem nespēja nokļūt krastā. Ar laivas palīdzību ugunsdzēsēji glābēji viņu nogādāja krastā.

    Sestdien Aizkraukles novada Mazzalves pagastā mežā bija apmaldījies cilvēks. Sazinoties ar cilvēku pa mobilo telefonu un izmantojot autocisternas skaņas signālu, cilvēks atrasts un nodots NMPD mediķiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē