• Bērnu slimnīcā no šodienas aizliedz apmeklējumus pie pacientiem stacionārā Covid-19 izplatības dēļ

    Veselība
    Ziņu aģentūra LETA
    2. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Covid-19 izplatības dēļ Bērnu slimnīcā no šodienas aizliedz apmeklējumus pie pacientiem stacionārā, aģentūru LETA informēja Bērnu slimnīcas komunikācijas speciāliste Kristīne Ķēniņa-Jurēvica.

    Stacionārā pacientu apmeklējumi nebūs atļauti līdz nākamajam paziņojumam.

    Pie pacienta arī turpmāk varēs atrasties viena pavadošā persona, lai nodrošinātu pacienta aprūpi. Slimnīcas administrācija aicina vecākus un citus tuviniekus būt saprotošiem, atbildīgiem un atbalstošiem visiem sarežģītajos apstākļos.

    Ķēniņa-Jurēvica skaidro, ka pacientiem un pavadošajām personām ir noteikts stingrs palātas režīms, ņemot vērā to, ka nodaļās tiek ārstētas arī Covid-19 kontaktpersonas. Pacienti un pacientu vecāki palātu drīkst atstāt, ja to lūdz personāls, lai veiktu izmeklējumus un procedūras.

    Atrašanās slimnīcas gaitenī vai pastaigas bez konkrēta iemesla pašlaik nav atļautas pacientu un pacientu pavadošo personu veselības drošības dēļ.

    Stacionējoties pusaudžiem, kuri slimnīcā atrodas vieni paši, vecākiem iedod tālruņa numuru saziņai ar ārstu. Bērnu saziņa ar vecākiem notiks telefoniski, ja radīsies tehniskas problēmsituācijas, slimnīcas personāls palīdzēs tās atrisināt.

    Bērnu slimnīcas virsārste Renāte Snipe uzsver, ka šajos apstākļos slimnīcai ir svarīgi mazināt gan mazo pacientu, gan arī slimnīcas darbinieku saslimšanas risku.

    «Mēs esam vienīgā specializētā slimnīca bērniem Latvijā, un ļoti intensīvās akūto pacientu plūsmas apstākļos mums ir jāspēj nodrošināt medicīniskā palīdzība bērniem visu diennakti, tādēļ ne tikai pacienti, bet arī darbinieki šajos apstākļos ir iespējami jāpasargā no inficēšanās riska. Jo lielāks apmeklētāju skaits, jo augstāks saslimšanas risks,» skaidro Snipe.

    Slimnīcas administrācija atgādina, ka pacientiem, kuri stacionārā ierodas plānveidā, ir jābūt veiktiem Covid-19 PCR RNS testam, neatkarīgi no vakcinācijas statusa, un tā rezultātam jābūt negatīvam. Savukārt no 7.februāra arī pacienta pavadošajai personai jābūt veiktam PCR RNS testam.

    Testu drīkst neveikt personas, kuras pēdējo 60 dienu laikā ir pārslimojušas Covid-19 un to var apliecināt ar sertifikātu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē