• Bauskā apgāzts piemineklis Bauskas aizstāvjiem pret otrreizējo padomju okupāciju

    Vandalisms
    Ziņu aģentūra LETA
    27. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Twitter / Valsts policija
    Pirmdienas rītā Bauskā konstatēts, ka, izmantojot troses, speciāli apgāzts piemineklis Bauskas aizstāvjiem pret otrreizējo padomju okupāciju.

    Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas pārstāve Ilze Jurēvica, pirmdien ap plkst.7.20 tika saņemta informācija, ka Bauskā, Uzvaras ielā 23, pie apļveida krustojuma, nogāzts piemineklis.

    Valsts policijas amatpersonām nekavējoties ierodoties notikuma vietā, veiktas sākotnējās un neatliekamās procesuālās darbības notikušā apstākļu un iespējamo vainīgo personu noskaidrošanai. Par notikušo arī sākts kriminālprocess, kas šobrīd kvalificēts pēc Krimināllikuma XX nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību.

    Valsts policija aicina atsaukties personas, kuru rīcībā ir jebkāda informācija par iespējamo noziedzīgo nodarījumu vai personām, kuras, iespējams, to pastrādājušas.

    Laikraksts «Bauskas Dzīve», atsaucoties uz novada domes deputātu vēsturnieku Raiti Ābelnieku, vēsta, ka pats piemineklis nav neatgriezeniski sabojāts un tuvākajā laikā tiks atjaunots.

    Piemineklis uzstādīts 2012.gadā par godu Bauskas aizstāvjiem pret otrreizējo padomju okupāciju 1944.gadā. Cīņas par Bausku ilga no 28.jūlija līdz 14.septembrim, un tajās piedalījās ievērojams skaits latviešu karavīru – leģionāri no veselības un apmācību rotām, 23., 319. un 322. policijas bataljonu kareivji, kā arī jauni puiši un iesirmi vīri no Bauskas atsevišķā bataljona, liecina publiski pieejamā informācija.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē