• Atklās Nacionālās kino balvas «Lielais Kristaps» filmu programmu

    Kino un TV
    Ziņu aģentūra LETA
    24. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Pexels
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Kinoteātrī «Splendid Palace» šodien plkst.18 ar režisora Armanda Zvirbuļa režisētās daudzsēriju mākslas filmas «Krimināllieta iesācējiem» pirmo divu sēriju demonstrēšanu tiks atklāta Nacionālās kino balvas «Lielais Kristaps» filmu programma, aģentūru LETA informēja balvas pārstāve Zane Dzene.

    Savukārt plkst.19 «Splendid Palace» Mazajā zālē būs skatāma Latvijas un Čehijas kopproducētā dokumentālā filma «Gorbačovs. Paradīze», kuras režisors ir Vitālijs Manskis. Filma «Lielajam Kristapam» nominēta piecās kategorijās.

    Piektdien, 25.februārī pirmizrādes svinēs divas filmas. Plkst.18 kinoteātrī tiks demonstrēta Ivara Zviedra dokumentālā filma «Uz neredzīti, Brasa!», kas atklāj dzīvi aiz Brasas cietuma vārtiem un «Lielajam Kristapam» nominēta trīs kategorijās. Seansā plkst.20 pirmizrādi piedzīvos Mārča Lāča komēdija «Revolūcija». 

    Mazajā zālē plkst.17 tiks demonstrēta režisora Matīsa Kažas filma «Wild East. Kur vedīs ceļš», kas kandidē uz sešām «Lielā Kristapa» balvām, plkst.19.30 – Rebekas Lamaršē-Vadelas un Dāvja Sīmaņa filma «Viss reizē zied», kas paver Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles (RIBOCA2) aizkulises un balvai nominēta divās kategorijās.

    Sestdien, 26.februārī plkst.13.30 būs skatāma Martas Elīnas Martinsones debijas filma «Tizlenes», kas «Lielajam Kristapam» nominēta desmit kategorijās, un plkst.14 sāksies animācijas seanss, kurā iekļautas sešas īsfilmas. Latvijas pirmizrādes piedzīvos ārpuskonkursa filma «Dusmukule» un «Lielā Kristapa» nominantes «Diendusa» un «Čuči čuči», kas bija iekļauta arī Berlīnes kino festivāla programmā. Animācijas filmu seansā iekļautas arī «Lielajam Kristapam» nominētās filmas «Trubā», «Comeback» un «Goda sardze». 

    Plkst.15.30 Mazajā zālē tiks demonstrēta Lailas Pakalniņas filma «Spogulī», kas saņēmusi desmit nominācijas «Lielajam Kristapam», savukārt plkst.16 Lielajā zālē varēs noskatīties dokumentālo filmu «Delle» par mākslinieci Birutu Delli. Filma «Lielajam Kristapam» nominēta trīs kategorijās.

    Plkst.17.30 tiks demonstrēta Alesandro Rosellīni dokumentālā filma-ģimenes portrets «Es piedzimu Rosellīni», plkst.19.30 notiks filmas «Bedre» seanss. Studentu un īsfilmu programma būs skatāma divos seansos – plkst.18 un 20 -, un tajos tiks demonstrētas astoņas filmas. Pirmajā daļā iekļauta filmas «Flauta» un studentu konkursa filmas «Profesors un Gena», «Bezfilma» un «Mia». Otrajā daļā izrādīs «Atseko man», «Augstas gudrības grāmata no pasaules un dabas. 1.daļa», «Priekuļu miljonāri» un «Negaiss».

    Kinoteātrī «Splendid Palace» būs apskatāma arī kostīmu māksliniecei Ievai Kundziņai veltīta izstāde. Viņai šogad pasniegs «Lielo Kristapu» par mūža ieguldījumu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē