• Asociācija: Sporta klubi atsākuši darbu ar lielu risku pārtraukt darbu pavisam

    Sporta zāle
    Ziņu aģentūra LETA
    16. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Latvijas Veselības un fitnesa asociācijas biedri pamazām atsākuši vērt vaļā sporta klubus, tomēr pastāv liels risks, ka atsevišķi nozares uzņēmumi varētu pārtraukt darbu pavisam, aģentūrai LETA atzina asociācijas valdes loceklis Gints Kuzņecovs.

    «Mēs atveramies ar ļoti lielu risku, ka varam neizdzīvot,» teica Kuzņecovs, piebilstot, ka ir svarīgi, lai šā brīža apstākļos netiktu pārtraukts sporta zālēm paredzētais valsts atbalsts.

    Tāpat viņš atzīmēja, ka sporta klubu reģistratūrā strādājošās personas, kuras nav vakcinētas, varētu strādāt pēc līdzīga principa kā  darbinieki tirdzniecības vietu kasēs – maskās un aiz norobežojošās sienas.

    Viens no sporta klubiem, kas darbu iekštelpās atsāka otrdien, 15.jūnijā, bija Lemon Gym, klientiem atverot trīs no kopumā sešiem sporta klubiem.

    Lemon Gym Latvijas reģiona vadītājs Jevgenijs Beļakovs aģentūrai LETA sacīja, ka 15.jūnija dienas pirmā puse noritēja bez tehniskām ķibelēm. Vienlaikus viņš nenoliedza, ka apmeklētāju skaits bija būtiski mazāks nekā ierastos apstākļos.

    Pārsvarā klienti bija ar vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātiem, bet bija arī klienti, kuri pārslimojuši Covid-19 un ar nesen veiktiem negatīviem Covid-19 testiem.

    Sporta klubu tīkla MyFitness trešdien Facebook platformā veiktais ieraksts liecina, ka no 17.jūnija tiks atvērti arī vairāki MyFitness sporta klubi. Vēl tikai pagājušajā nedēļā, norādot uz zemo vakcinācijas aptveri, MyFitness bija paziņojis, ka sporta klubus pagaidām neatvērs.

    Jau vēstīts, ka cilvēki, kuri vakcinējušies pret Covid-19 vai to pārslimojuši, no 15.jūnija var apmeklēt sporta klubus, tostarp arī baseinus, gan trenējoties individuāli, gan apmeklējot grupu nodarbības.

    1.jūnijā sāka strādāt nacionālā mēroga digitālais vakcinācijas pret Covid-19 sertifikāts, ar kuru iedzīvotāji var apliecināt vakcinācijas faktu. Sertifikātu var iegūt tīmekļvietnē covid19sertifikats.lv. Sertifikāts ir derīgs cilvēkiem, kuri ir vakcinējušies pret Covid-19, ir pēdējā pusgada laikā pārslimojuši Covid-19, pēdējo 48 stundu laikā ir veikuši Covid-19 testu un tas ir negatīvs, kā arī pēdējo sešu stundu laikā ir veikuši Covid-19 ātro antigēna testu un tas ir negatīvs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē