• Artūrs Žagars līdz sezonas beigām parakstījis līgumu ar Vācijas klubu Lowen

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    12. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: FIBA
    Latviešu saspēles vadītājs Artūrs Žagars līdz sezonas beigām izīrēts Vācijas basketbola bundeslīgas klubam Braunšveigas Lowen, informē viņa pārstāvētā Spānijas komanda Badalonas Joventut.

    21 gadu vecais basketbolists izīrēts ar mērķi krāt pieredzi. «Lowen» vienība turnīra tabulā ieņem 12. vietu un nākamo spēli aizvadīs sestdien.

    Braunšveigā savas profesionāļa gaitas sāka viens no slavenākajiem Vācijas basketbolistiem Deniss Šrēders, kurš ir arī šī kluba īpašnieks.

    Kā atklāj kluba sporta direktors Nīlss Mitmans, «Lowen» Žagaru vēlējusies nolīgt jau iepriekšējā vasarā. Tagad basketbolists piesaistīts, lai aizvietotu traumu guvušo aizsargu Robinu Amaizi.

    «Nolēmām parakstīt līgumu ar spēlētāju, kurš labi pārvalda bumbu un ir radošs, kā arī atbilst mūsu konceptam. Viņš ir talantīgs basketbolists, kurš labi lasa spēli, spēj atrast partnerus, turklāt var gūt arī daudz punktus. Tāpat svarīgi pieminēt, ka viņa pārstāvētā Badalonas komanda šosezon spēlē tādu aizsardzības basketbolu, kas līdzinās mūsējam, tādējādi ceram, ka viņš ātri pieradīs pie mūsu spēles,» stāsta Mitmans.

    Žagaru piesaistīt palīdzējušas arī draudzīgās attiecības starp abu komandu treneriem Hesusu Ramiresu un Karlu Ortegu.

    «Ceru, ka pēdējie četri gadi Spānijā un pieredze «Joventut» sastāvā sekmēs ātru pielāgošanos, lai varētu palīdzēt sasniegt klubam savus mērķus. Tajā pat laikā novēlu Robinam ātru atveseļošanos,» saka Žagars.

    Šosezon Žagars laukumā devies trīs ULEB Eirokausa spēlēs, kurās caurmērā 15 minūtēs guvis 5,7 punktus un atdevis 2,0 rezultatīvas piespēles. Spānijas augstākajā līgā (ACB) viņš šajā sezonā nav piedalījies nevienā mačā.

    Kopumā ACB viņš piedalījies 42 spēlēs, kurās vidēji astoņās minūtēs guvis 2,5 punktus un atdevis 1,2 rezultatīvas piespēles.

    Žagars 2018. gada vasarā Latvijas U-18 izlases sastāvā Rīgā kļuva par Eiropas vicečempionu, bet aizpērn februārī viņš debitēja Latvijas pieaugušo valstsvienībā.

    Badalonas komandas sistēmā viņš ir kopš 2017.gada vasaras. Pirms tam viņš spēlēja Latvijas Jaunatnes basketbola līgā (LJBL), «Rīga»/DSN komandu aizvedot līdz čempionu titulam U-19 vecuma grupā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē