• Ārlietu ministrs: Krievijas resursi ir pietiekami, lai Ukrainā vestu ilgu karu

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    24. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Krievijas resursi ir pietiekami, lai Ukrainā vestu ilgu karu, tāpēc ir svarīgi, lai Rietumi neatslābtu palīdzības sniegšanā, šorīt intervijā LTV «Rīta panorāmā» sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

    Latvijas politiķis atzīmēja, ka palīdzību tagad svarīgi sniegt ne tikai militāru, bet arī finansiālu, lai palīdzētu Ukrainai «pārziemot» un atjaunot Krievijas lielā mērā sagrauto civilo infrastruktūru. Tikmēr Krievija cerot uz Rietumu «nogurumu», tostarp cenšoties negatīvi ietekmēt sabiedrisko domu.

    Rinkēviča vērtējumā, Rietumu vienotība par palīdzību Ukrainai ir diezgan spēcīga, bet problēmas mēdz būt ar lēmumu izpildes tempu, piemēram, ieroču piegādes nereti notiek lēnāk nekā izmaiņas frontē.

    Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu aizdomīgos telefona zvanus vairāku valstu aizsardzības ministriem, ka Ukraina varot pielietot «netīro bumbu», Latvijas politiķis vērtēja kā Krievijas iespējamu gatavošanos provokācijām vai arī mēģinājumus novērst uzmanību no Krievijas uzbrukumiem Ukrainas civilajai infrastruktūrai.

    Pēc Rinkēviča vārdiem, diemžēl no Krievijas var gaidīt jebkādus rīcības scenārijus, zinot, ka situācija Hersonas apkārtnē attīstās Krievijai nelabvēlīgi.

    Savukārt runājot par Ķīnas lomu šajā karā, Rinkēvičs uzsvēra, ka šī valsts vēro notiekošo un ir rīkojusies atturīgi, nemetoties visiem līdzekļiem atbalstīt Krieviju. Viņš vērtēja, ka Krievijas sāktā kara iznākumam kopumā būs būtiska loma uz starptautisko politiku un to, kā varētu rīkoties valstis, kurām ir kaut kādas ģeopolitiskas ambīcijas.

    Stiprinot Latvijas aizsardzību un drošību, vairāki svarīgi lēmumi jau ir pieņemti, bet vēl jāīsteno, norādīja ministrs, uzsverot, ka Latvijai ir ļoti svarīgi sakārtot civilās aizsardzības sistēmu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē