• Ar varavīksnes karoga pacelšanu Kaņepes kultūras centrā atklās Rīgas praidu

    Kultūra
    Ziņu aģentūra LETA
    13. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Kaņepes kultūras centrā šodien ar varavīksnes karoga pacelšanu atklās Rīgas praidu, kas šogad norisināsies kā daļa no Kijivas praida ar vēstījumu «Līdz mēs visi būsim brīvi», aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāvis Kaspars Zālītis.

    No šodienas līdz 19.jūnijam norisināsies vairāk nekā 40 pasākumi, savukārt 18.jūnijā plkst.12 pasākuma dalībnieki dosies no Vērmanes dārza «Gājienā par brīvību».

    Zālītis atzīmēja, ka Rīgas praids šogad notiks Ukrainas un solidaritātes zīmē, īpaši akcentējot brīvības nozīmi – savu individuālo brīvību, tiesībām būt, vārda un domas brīvību, tiesībām dzīvot drošā vidē un valstī. Rīgas praids šogad arī kļūs par «mājām» Kijivas praidam, kas kara un drošības apsvērumu dēļ ir atcelts.

    18.jūnijā plkst.12 cilvēkus pulcēs centrālais pasākums «Gājiens par brīvību kopā ar Kijivas praidu», kopīgi solidarizējoties ar Ukrainu un tās LGBTQ kopienu. Pēc gājiena Vērmanes dārzā norisināsies noslēguma koncerts «Kopā par brīvību!», kurā atnākušos priecēs daudzi Latvijā zināmi mākslinieki un mūziķi, piemēram, «ansis», «Marta», «rolands če», «Singapūras satīns».

    Kaņepes kultūras centrs šajā nedēļā kļūs par Praida dārzu, medijus informējot par Rīgas praida centrālajiem pasākumiem un mērķiem. Praida dārzā visu nedēļu darbosies Rīgas praida informācijas centrs, vienlaikus kalpojot arī kā brīvprātīgo un aktīvistu bāze praida laikā, tikšanās un atpūtas vieta.

    Kinoteātrī «K.Suns» 16.jūnijā notiks «Sarunas par brīvību», kas ir veidota kā platforma, lai popularizētu stāstus par brīvību un brīvības jēdzienu, kā arī lai dalītos ar personīgiem stāstiem par cīņu par brīvību no padomju laikiem līdz pat mūsdienu pašreizējām cīņām.

    «Sarunas par brīvību» rīkos vairākas sarunas, kā piemēram, par cīņu par homoseksualitātes dekriminalizāciju, cīņu pret padomju prātu, cīņu par Ukrainas neatkarību un cīņu par tiesiskumu. «Sarunas par Brīvību» būs iespējams apmeklēt klātienē bezmaksas, kā arī pārraidītas tiešsaistē.

    Savukārt 17.jūnijā norisināsies konference, kas veltīta dažādības vadībai – «Think Diversity!» Baltijas Dažādības biznesa forums. Šogad foruma centrālais fokuss būs vērsts uz pētījumu «Neiecietības patiesā cena Latvijā: LGBTQ perspektīva», kas sniegs visaptverošu aprēķinu un analīzi par iekļaujošas politikas trūkuma ietekmi uz tautsaimniecību.

    Foruma laikā tiks analizēta arī iekļaujošas politikas pozitīvā ietekme uz uzņēmējdarbību un darba tirgu Latvijā un globāli. Ņemot vērā ģeopolitiskos notikumus, kas saistīti ar karu Ukrainā, aizvien vairāk uzņēmumu pēc pašu iniciatīvas kļuvuši par aktīvistiem, iestājoties par pozitīvām pārmaiņām sabiedrībā un atbalsta sniegšanu mazāk aizsargātām grupām. Forumā tiks apskatītas iedvesmojošākās prakses, uzņēmumiem kļūstot par pārmaiņu nesējiem.

    Konferenci noslēgs stāsts no Ukrainas par dažādību, iekļaušanu un saliedētību kā daļu no cīņas par brīvību un neatkarību. Forumu būs iespējams vērot tiešraidē portālā «Tvnet».

    Rīgas praida nedēļas laikā improvizācijas teātris «Divas» uzstāsies ar izrādi par brīvību, bet kopā ar Latvijā iemīļotiem komiķiem «Sieviešu stendapā» un «Pride razborkās» skatītāji smiesies par dažādām sabiedrības aktualitātēm. Norisināsies arī politiskās diskusijas, kurās pirms 14.Saeimas vēlēšanām būs iespējams noskaidrot partiju viedokļus, kā arī diskusijas par mākslu, veselības jautājumiem un sabiedrības grupu iekļaušanas jautājumiem.

    Kā pēdējais un noslēdzošais praida nedēļas pasākums būs Rīgas praida oficiālā ballīte Totaldobžē 18.jūnijā, kurā uz vienas skatuves spēlēs Rojs Rodžers, «Esoniq», «Lévi» un «Milena», savukārt tehno skatuvē par Berlīnes atmosfēru parūpēsies Ksenija Kamikaza, «Glazova», «LE/RA» un «Illegance».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē