• Ar traktoru aizvāc pie Uzvaras pieminekļa noliktās puķes

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    Ziņu aģentūra LETA
    10. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Jekaterina Morozova / Facebook
    Pretēji policijas aicinājumam Ukrainas kara upuru piemiņas dienā nepulcēties pie padomju režīma memoriāliem, kupls skaits cilvēku devās pie pieminekļu kompleksa Uzvaras parkā, lai noliktu ziedus. Šorīt šie ziedi tika aizvākti.

    Ar fotogrāfijām sociālajā tīklā «Facebook» dalījusies “Saskaņas” dalībniece, deputāta palīdze Saeimā Jekaterina Morozova.

    Jau ziņots, ka arī 9. maija vakarā nerima cilvēku straumes uz pieminekli Uzvaras parkā.

    Kopumā situācija pie pieminekļa bija mierīga, konflikti vai provokācijas netika novērotas. Pārsvarā cilvēki atnāca nolikt ziedus un devās projām, bet atsevišķi cilvēki stāv malās un vēro notiekošo.

    Latvijā policija līdz pirmdienas pēcpusdienai saistībā ar 9.maiju aizturējusi astoņas personas un sākusi 15 administratīvā pārkāpuma procesus, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

    Lielākā daļa līdz plkst.15 konstatēto pārkāpumu ir par militāras agresijas un kara noziegumu slavinošas simbolikas izmantošanu – par Georga lentēm. Tāpat atsevišķos gadījumos personas aizturētas par sīko huligānismu.

    Rīgā piecas personas aizturētas un nogādātas iecirknī – trīs no tām par Georga lentu lietošanu un atteikšanos pārtraukt to darīt, kā arī par sīko huligānismu un atrašanos publiskā vietā alkohola reibumā.

    Eiropas parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka un Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs pretēji policijas aicinājumam Ukrainas kara upuru piemiņas dienā nepulcēties pie padomju režīma memoriāliem, ieradies nolikt ziedus pie pieminekļu kompleksa Uzvaras parkā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē