• Ar nāvi beidzas vizināšanās ar ūdensmotociklam piesietu pūsli Stāmerienā

    Traģēdija
    Ziņu aģentūra LETA
    6. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Stāmerienā, vizinoties ar ūdensmotociklam aizmugurē piesietu pūsli, bojā gājis 34 gadus vecs vīrietis, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

    Ceturtdien, 5. augustā, ap plkst.13 Gulbenes novada Stāmerienas pagastā vīrietis vadījis ūdensmotociklu, līdzi velkot ar virvi piestiprinātu pūsli. Uz pūšļa atradās sieviete un vīrietis. Pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ pūslis ietriecies ezera krastā izvietotās laipās. Uz pūšļa esošā sieviete ar smagām traumām nogādāta medicīnas iestādē, bet 1987. gadā dzimušais vīrietis diemžēl notikuma vietā gāja bojā.

    Vaskāne stāstīja, ka Valsts policija par traģisko negadījumu ir sākusi kriminālprocesu par ūdens transporta kustības drošības un ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja ar to radītas smagas sekas.

    Vīrietim, kurš vadīja ūdensmotociklu, ir atpūtas kuģa vadīšanas tiesības. Veicot alkohola pārbaudi, vīrieša izelpā alkohola koncentrācija netika konstatēta.

    Vasarā vizināšanās ar laivu, ūdensmotocikliem un citiem ūdenstransporta līdzekļiem ir iecienīta atpūta. Tomēr Valsts policija atgādina – arī vadot ūdenstransportu, ir jāievēro noteikumi un drošības pasākumi, Vadot motorizētu ūdenstransportu ir jābūt īpaši uzmanīgiem un jāseko visām drošības instrukcijām. Ūdens transporta vadītājam ir jāizvēlas drošs ātrums, lai varētu laikus apstāties drošā attālumā no šķēršļa, nepieļaujot sadursmi vai neapdraudot citus. Būtiski ievērot redzamību, vēju un straumi, un bīstamu vietu tuvumu. Kuģošanas līdzekļa vadītājam vienmēr ir jābūt možam un gatavam reaģēt, uzsvēra Vaskāne.

    Policija atgādina, ka ūdensmotociklus, motorlaivas, kuterus un motorjahtas drīkst vadīt tikai tās personas, kuras ieguvušas attiecīgā kuģošanas līdzekļa vadīšanas tiesības.

    Ja to nav, pie stūres sēsties nedrīkst.

    Obligāta prasība ir arī glābšanas veste. Attiecīgi katrs līdzbraucējs ir jānodrošina ar glābšanas vesti. Ūdenstransporta vadītāja pienākums ir nodrošināt, lai pasažieri, kas ir jaunāki par 12 gadiem, uzvilktu glābšanas vesti. Par šīs prasības neievērošanu vadītājam var piemērot administratīvo sodu.

    Tāpat Valsts policija atgādina, ka kuģošanas līdzekļu vadītāja alkohola koncentrācija asinīs nedrīkst pārsniegt 0,5 promiles un vadītājam ir aizliegts atrasties narkotisko, psihotropo, toksisko, citu apreibinošu vielu vai arī reakcijas ātrumu un uzmanību samazinošu medikamentu iespaidā.

    Personas, kas jaunākas par 14 gadiem airu laivu vadīt drīkst tikai pilngadīgas personas klātbūtnē.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē