• Aptauja: Vairāk nekā trešdaļa iedzīvotāju reizi nedēļā saskaras ar miega traucējumiem

    Veselība
    Ziņu aģentūra LETA
    14. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Vairāk nekā trešdaļa jeb 39% Latvijas iedzīvotāju vismaz reizi nedēļā saskaras ar miega traucējumiem, liecina monitoringa rezultāti, kas iegūti sadarbībā ar pētījumu centru «SKDS».

    Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcā (PSKUS) aģentūru LETA informēja, ka starp respondentiem, kas ikdienā piedzīvo miega traucējumus, 11% saskaras ar miega traucējumiem katru nakti, 15% – divas līdz trīs reizes nedēļā, savukārt 13% – reizi nedēļā.

    Kamēr tikai 14% respondentu ikdienā izbauda kvalitatīvu naktsmieru bez traucējumiem, 21% Latvijas iedzīvotāju ar miega traucējumiem saskaras vidēji vienu līdz divas reizes mēnesī, bet 23% – retāk.

    Eksperti atzīst, ka Latvijas iedzīvotāju miega traucējumu rādītāji nav iepriecinoši un ilgtermiņā var radīt citas medicīniskas problēmas. Lai pievērstu sabiedrības uzmanību miega kvalitātes nozīmei un palīdzētu iedzīvotājiem identificēt potenciālos miega traucējumus, 18.martā norisināsies Miega dienai veltīts pasākums, kura laikā jebkuram interesentam būs iespēja saņemt bezmaksas konsultācijas, lai noskaidrotu sava miega veselību.

    Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Epilepsijas un miega medicīnas centra miega speciāliste-pediatre Marta Celmiņa norādīja, ka, ja miegs ir nepietiekams vai nekvalitatīvs var rasties problēmas ar domāšanu, koncentrēšanos, atmiņu, reakcijas laiku un garastāvokli. Viņa atgādina, ka miega daudzums un kvalitāte, ko saņemat katru nakti, var ietekmēt mūsu imūnsistēmas darbību, garastāvokli un daudz ko citu, tādēļ viņa aicina laicīgi meklēt speciālista palīdzību, kad tiek saprasts, ka pasliktinājusies miega kvalitāte.

    Miega dienai veltīts pasākums notiks 18.martā no plkst.12 līdz plkst.15 iepirkšanās un izklaides centrā «Akropole Rīga», Maskavas ielā 257, pasākumu zonā starp A un F ieejām.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē