• Apreibinājies vīrietis Jūrmalā uz ielas ar vairāk nekā 50 naža dūrieniem nogalinājis savu bijušo sievu

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    29. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Trešdien īsi pirms pusnakts Jūrmalā Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa amatpersonas sadarbībā ar VP Rīgas reģiona pārvaldes Patruļpolicijas bataljona darbiniekiem aizdomās par 1991.gadā dzimušas sievietes slepkavību aizturēja 1980.gadā dzimušu vīrieti, aģentūru LETA informēja VP.

    Šodien aizturētajam tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

    Trešdien, 27.aprīlī, ap plkst.23.50 VP tika saņemts izsaukums uz kādu adresi Jūrmalā, Tallinas ielā, kur noticis uzbrukums kādai sievietei. Nekavējoties uz notikuma vietu izbrauca VP Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa amatpersonas, VP RRP Patruļpolicijas bataljona darbinieki un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri konstatēja sievietes nāvi. Uz bojāgājušās sievietes ķermeņa bija daudz ievainojumu, kas nodarīti, ar nazi.

    Uzreiz pēc notikušā, VP RRP Jūrmalas iecirkņa amatpersonas sadarbībā ar VP Patruļpolicijas bataljona darbiniekiem notikuma vietā aizturēja iespējamo vainīgo personu, 1980.gadā dzimušu vīrieti. Vīrietis aizturēšanas brīdī bija vairāk nekā vienas promiles stiprā alkohola reibumā un, iespējams, narkotisko vielu iespaidā, jo uzvedās ļoti neadekvāti un agresīvi, ar viņu nebija iespējams komunicēt.

    Par slepkavību VP RRP Jūrmalas iecirknī tika sākts kriminālprocess, kas nodots tālākai izmeklēšanai VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes pirmā biroja pirmajai nodaļai.

    Izmeklēšanā tika noskaidrots, ka bojāgājusī sieviete pēc darba bija devusies no dzelzceļa stacijas «Sloka» uz savām mājām Jūrmalā, kad viņai uzbruka 1980.gadā dzimušais, bijušais dzīvesbiedrs un ar nazi izdarīja vismaz 51 dūrienu, tostarp rokā, vēderā, krūškurvī, kaklā, nodarot viņai fiziskas sāpes un emocionālas ciešanas, kā rezultātā iestājās minētās sievietes nāve.

    Par slepkavības aculiecinieku kļuva cietušās sievietes tagadējais dzīvesbiedrs, kurš tajā brīdī bija devies sagaidīt sievieti un, redzot uzbrukumu nekavējoties steidzās palīgā, aizturēja vainīgo personu un izsauca palīdzību.

    Aizturētais 1980.gadā dzimušais vīrietis iepriekš jau vairākkārt bijis sodīts par dažāda veida noziegumiem.

    Par šo gadījumu ir sākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 118.panta pirmā punkta – par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods – mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

    VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē