• Alus mājbrūvētājus aicina pieteikties konkursam Mežpils prove 2022

    Alus
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Alus darīšanas entuziasti un mājbrūvētāji aicināti piedalīties ikgadējā konkursā Mežpils prove 2022. Šī gada konkursa tēma ir augļu IPA (Fruity IPA) jeb Indijas gaišais eils ar augļiem vai ogām. Uzvarētājs saņems iespēju pēc savas receptes brūvēt alu AS Aldaris vēsturiskajā alus darītavā un doties uz alus festivālu Dānijā vai Beļģijā. Šogad tiek paplašināta konkursa ģeogrāfija un tiek aicināti dalībnieki no visām Baltijas valstīm.

    Katrs pretendents konkursā var pieteikt ne vairāk kā divus alus veidus, kuri nesatur vairāk par 6,0% tilp. un kuru receptūrā kopēja sausā apiņošana (DRY HOPPING) nepārsniedz 15 g uz vienu litru. Brūvētāji var izmantot jebkuru graudus un raugus pēc saviem ieskatiem. Tāpat konkursa dalībniekiem jāpiedāvā trīs alus nosaukuma versijas.

    «Vieni no labākajiem IPA ražotājiem ir tieši Latvijā. Eiropas alus kartē mēs droši ierindojamies trijniekā, apsteidzot tādas alus lielvalstis kā Beļģija, Nīderlande. Latvijas veiksmes stāstu veido gan ilgstošās un senās brūvēšanas tradīcijas, gan ražotāju interese par šo alus veidu un veiksmīgi iekarotā niša. Būtiska ir arī jauno alus darītāju drosme un vēlme eksperimentēt. IPA ir lielisks alus veids, ar ko sākt pieredzi brūvēšanā, tāpēc arī 2022. gada konkursā gaidām interesantus pieteikumus, tostarp no mūsu kaimiņiem – lietuviešiem un igauņiem, kuri iepriekš izteikuši vēlmi piedalīties konkursā,» norāda Mežpils alus someljē Andris Rasiņš.

    «Nevajag raizēties par iepriekšējo pieredzi, jo konkurss tiek veidots, lai motivētu sākt un uzdrīkstēties. Piemēram, iepriekšējā konkursa uzvarētājam Sandim Bērziņam, kurš kopā ar domubiedriem radīja Draugu IPA, pirms tam bija tikai 12 brūvējumu,» piebilst someljē.

    Konkursa Mežpils prove mērķis ir atbalstīt alus mājbrūvētājus un attīstīt alus kultūru Baltijas valstīs, popularizēt alus mājbrūvēšanas tradīcijas gan Latvijā, gan pārējās Baltijas valstīs, veicināt sabiedrības zināšanas par alu, kā arī iepazīstināt ar vieniem no labākajiem Latvijas alus mājbrūvētājiem.

    Pieteikšanās konkursam jau sākusies, savukārt alus paraugus konkursam būs iespējams iesniegt no 2022. gada 15. janvāra līdz 13. februārim. Žūrijas komisija degustēs alu 2022. gada 17. februārī, bet uzvarētājs tiks paziņots 21. februārī.

    Konkursa uzvarētāja brūvētais alus tiks saražots ierobežotā daudzumā un pildīts 0,33l vai 0,5l stikla pudelēs un kegos. Ar konkursa organizatora starpniecību tas tiks izplatīts tirdzniecības vietās Latvijā. Konkursā drīkst piedalīties no 18 gadu vecuma.

    Publicitātes foto

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē