• Aktiera karjeru beidz Brūss Viliss

    Kino un TV
    LETA--TCA/DPA
    31. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia Commons
    Leģendārais Holivudas aktieris Brūss Viliss beidzis vairāk nekā 40 gadus ilgušo karjeru, jo viņam atklāta kognitīvās spējas ietekmējoša slimība, paziņoja 67 gadus vecā aktiera ģimene.

    Filmu «Cietais rieksts» un «Lubene» aktiera meitas Rūmeras Vilisas vietnē «Instagram» publicētajā ģimenes paziņojumā lasāms, ka Vilisam atklāta afāzija, kas ietekmē cilvēka spēju uztvert runu vai izteikties citiem saprotami.

    «Tā rezultātā un pēc ilgas prātošanas Brūss aiziet no karjeras, kas viņam nozīmēja tik daudz,» piebilsts paziņojumā, kuru parakstījusi Vilisa sieva Emma, viņa bijusī sieva Demija Mūra un meitas Rūmera, Skauta, Talula, Meibela un Evelīna.

    Pēdējās nedēļās valdījušas spekulācijas par Vilisa īstermiņa atmiņu, un viņš nepiedalījās svētdien ASV Kinoakadēmijas balvas «Oskars» pasniegšanas ceremonijā, kurā tika godināta Kventina Tarantīno 1994.gada filma «Lubene» («Pulp Fiction»). CItas filmas zvaigznes Semjuels Džeksons, Uma Tūrmane un Džons Travolta kāpa uz «Dolby» teātra skatuves.

    Karjeras, kas sākās pagājušā gadsimta 80.gados, laikā Viliss saņēmis «Zelta globusu» un divas «Emmy» balvas.

    ASV Nacionālās Afāzijas asociācijas informācija liecina, ka slimība ir iegūti komunikācijas traucējumi, kas kavē cilvēka spējas uztvert valodu, tomēr neietekmē viņa intelektuālās spējas. Slimība ietekmē spēju runāt un saprast citus. Ierasti afāzijas cēlonis ir insults vai galvas trauma. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē