• Akrietis Ģirts Krūmiņš aizgājis no Jaunā Rīgas teātra štata

    Kultūra
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    9. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ģirts Krūmiņš Oblomova lomā
    Foto: Gints Malderis
    Ģirts Krūmiņš Oblomova lomā
    Jaunā Rīgas teātra (JRT) štatu ir pametis viens no vadošajiem aktieriem Ģirts Krūmiņš, liecina teātra sociālajos tīklos izplatītā informācija.

    «Cienām Ģirta vēlmi paplašināt savas profesionālās darba robežas un iegūt vairāk laika daudzveidīgām radošām izpausmēm, kas mudinājusi viņu pieņemt lēmumu aiziet no JRT aktieru štata. Ģirts arī turpmāk piedalīsies jau esošās JRT repertuāra izrādēs, piemēram, Meklējot spēlmani, Latviešu mīlestība, Divpadsmit krēsli, Dukši, Bītlu jaunais albums u. c., kā arī nākotnes projektos un izrādēs,» teikts JRT paziņojumā Facebook.

    «Pēdējos gados Ģirts Krūmiņš ar savu darbu un talantu ieguvis milzīgu atzinību un novērtējumu gan no skatītājiem, gan teātra profesionāļiem un kolēģiem. Mēs lepojamies un priecājamies par Latvijas Teātra darbinieku savienības piešķirto Harija Liepiņa balvu par spožu aktierdarbu iepriekšējo sezonu laikā,» norāda teātris.

    Kopš 1996. gada Ģirts Krūmiņš ir piedalījies vairāk nekā 70 JRT izrādēs, un viņa drabs novērtēts ar dažādām balvām – Krūmiņš saņēmis Latvijas profesionālo teātru skates balvu Gada labākā debija (1992) un Spēlmaņu nakts balvu Gada aktieris par Kempa lomu izrādē Vigīlija. Sapnis par nomodu un Oblomova lomu izrādē Oblomovs (2012). Bijis nominēts Spēlmaņu nakts balvai arī 2009. gadā par lomu izrādē Piezīmes no pagrīdes un lomu izrādē Zilākalna Marta. 2021. gadā Krūmiņš saņēma Latvijas teātra savienības Harija Liepiņa balvu par izcilu aktierdarbu iepriekšējo sezonu laikā.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē