• Aizvadīto 24 stundu laikā Latvijā mēģinājuši iekļūt 200 nelegālie imigranti

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    10. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pagājušajā naktī uz Latvijas-Baltkrievijas robežas aizturēti 65 nelegālie imigranti, bet aizvadītajās 24 stundās kopumā – ap 200, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma pastāstīja Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

    Viņš atkārtoja iepriekš pausto, ka patvēruma meklētāju izmitināšanas centru kapacitāte ir gandrīz izsmelta, tāpēc nelegālo robežpārkāpēju uzņemšanai būs jābūvē teltis. Dažas brīvas vietas vēl esot vienīgi tiem imigrantiem, kuri Latvijā patvērumu nepieprasa.

    Sākotnēji teltis tikšot būvētas robežsardzes objektu tuvumā, bet pēc valdības lēmuma par pastiprinātu pašvaldību un Nacionālo bruņoto spēku iesaistīšanu varētu tālāk domāt par citām vietām, kur šīs pagaidu teltis izvietot.

    Pujāts atzina, ka no Baltkrievijas nākošie imigranti nāk lielās grupās, kas liecina par organizētības pazīmēm. Dažas bēgļu kompānijas nākot grupās virs 30 personām un vairāk. Daudzi no bēgļiem nemaz nezinot, ka ir ieradušies Latvijā – viņi domājuši, ka uzreiz nonākšot Vācijā. Starp imigrantiem esot gan jauni vīrieši spēka gados, gan arī sievietes un bērni.

    Kā ziņots, ņemot vērā nelikumīgo robežšķērsotāju skaita straujo palielināšanos, valdība šodien lems par ārkārtējās situācijas izsludināšanu Latvijas-Baltkrievijas pierobežā.

    Gadījumā, ja Ministru kabinets izsludinās ārkārtējo situāciju, tā tiks noteikta daļā Augšdaugavas un Krāslavas novadu teritorijas un paplašinās Valsts robežsardzes pilnvaras atturēt nelegālo migrāciju un nosūtīt atpakaļ robežšķērsotājus, kas nelikumīgi pārkāpuši valsts robežu.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē