• Aizsardzības ministrija rīkos jauniešus uz diskusiju par valsts aizsardzības dienestu

    Drošība
    Ziņu aģentūra LETA
    13. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Rīt, 14.septembrī, Latvijas Kara muzejā notiks diskusiju jauniešiem «Valsts aizsardzība – iespējas un izaicinājumi», kurā aizsardzības nozares pārstāvji, ārvalstu eksperti un jauniešu organizāciju līderi pārrunās aktuālos drošības izaicinājumus un valsts aizsardzības dienesta ieviešanu, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā.

    Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons konferences dalībniekus iepazīstinās ar drošības situāciju Latvijā, Nacionālo bruņoto spēku uzdevumiem un kaujas spēju attīstību, valsts aizsardzības dienesta ieviešanu un jauniešu iespējām iesaistīties valsts aizsardzībā.

    Latvijas Nacionālās Aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra direktors Toms Rostoks konferencē vadīs diskusiju par starptautisko pieredzi valsts aizsardzības dienesta īstenošanā, kurā piedalīsies Somijas, Lietuvas un Igaunijas aizsardzības nozares eksperti.

    Konferences noslēgumā notiks diskusija par jauniešu lomu un iespējām valsts aizsardzībā, kuru vadīs aizsardzības nozares ziņu portāla «sargs.lv» redaktors Kārlis Roķis.

    Konferences dalībniekus video formātā uzrunās Ukrainas jaunieši, kuri ir iesaistījušies Ukrainas teritoriālās aizsardzības spēkos, šobrīd ir karavīri un cīnās par Ukrainas brīvību. Latvijas Nacionālās Aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra vadošā pētniece Ieva Bērziņa analizēs, ko jaunieši iegūst, esot Jaunsardzē.

    Diskusijā piedalīsies Latvijas Studentu apvienības, studentu korporācijas «Selonija», Jaunsargu pašpārvaldes un Rīgas Katoļu ģimnāzija pārstāvji, paužot viedokli par valsts aizsardzības dienesta ieviešanu un skaidrojot jauniešu organizāciju iespējas iesaistīties Latvijas drošības stiprināšanā.

    Kā ziņots, 6.septembrī Ministru kabinets konceptuāli atbalstīja informatīvo ziņojumu «Par valsts aizsardzības dienesta ieviešanu», kas paredz valsts aizsardzības dienesta uzsākšanu 2023.gada janvārī.

    Pienākums dienēt būs visiem Latvijas pilsoņiem – vīriešiem vecumā no 18 līdz 27 gadiem, kā arī dienestam brīvprātīgi varēs pieteikties Latvijas pilsones – sievietes šajā pašā vecuma grupā.

    Pirmajam iesaukumam 2023.gada janvārī Aizsardzības ministrija aicinās Latvijas pilsoņus vecumā no 18 līdz 27 gadiem brīvprātīgi pieteikties militārajai apmācībai. Sākot ar 2023.gada otro pusgadu, pilsoņus iesauks arī obligātā kārtā. Gadā plānoti divi iesaukumi – janvārī un jūlijā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē