• «airBaltic» prezentē «A220–300» lidmašīnu Latvijas karoga krāsās

    Lidmašīna
    Santa.lv
    Santa.lv
    14. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Latvijas lidsabiedrība airBaltic īpašā pasākumā kopā ar lidmašīnu ražotāju Airbus prezentēja savu četrdesmito A220–300 lidmašīnu – Latvijas karoga krāsās, tādējādi godinot veiksmīgās un ilggadējās Latvijas un Kanādas attiecības.

    «airBaltic» prezidents un izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss): «Pirms vairāk nekā sešiem gadiem «airBaltic» kļuva par pirmo lidsabiedrību pasaulē, kas uzsāka lidojumus ar «A220–300». Šīs lidmašīnas ir kļuvušas par mūsu lidojumu un darbības pamatu, un mēs turpinām būt lepns šo lidaparātu vēstnieks. Šo gadu laikā ir bijusi veiksmīga sadarbība un draudzība starp mums kā Latvijas nacionālo lidsabiedrību un mūsu partneriem Kanādā, tāpēc priecājamies šodien šeit atrasties, godinot šo lidmašīnu un gadu laikā kopā paveikto darbu. Esam lepni un pagodināti, ka šī lidmašīna ir daļa no mūsu aizvien pieaugošās «A220–300» flotes.»

    «Airbus Canada» vecākais viceprezidents klientu apmierinātības, pakalpojumu un «A220» produktu politikas jautājumos Robs Devārs (Rob Dewar): «airBaltic četrdesmitās «A220–300» lidmašīnas, kas lepni lidos Latvijas karoga krāsās, atklāšana uzņēmumā «Airbus Canada» ir nozīmīgs brīdis. Šī lidmašīna simbolizē ilgtermiņa un nepārtrauktu sadarbību ar «airBaltic», jo mums ir kopīgs mērķis sniegt pasažieriem ilgtspējīgāko un ērtāko lidojuma pieredzi. «A220» lidmašīnas līdz šim ir nolidojušas vairāk nekā vienu miljonu stundu un pārvadājušas vairāk nekā 70 miljonus pasažieru.»

    Plānots, ka «airBaltic» četrdesmitā «A220–300» lidmašīna ar reģistrācijas numuru YL-ABN lidsabiedrības flotei pievienosies 2023. gada aprīļa sākumā, kad paredzēts ir arī īpašs pasākums Rīgā, Latvijā, lai svinētu šo notikumu. Šī būs otrā «A220–300» lidmašīna «airBaltic» flotē ar īpašu krāsojumu Latvijas karoga krāsās.

    Līdz šim airBaltic ar «A220–300» lidmašīnām ir pārvadājusi teju 11 000 000 pasažieru. Kopumā lidsabiedrība ar tām veikusi vairāk nekā 126 000 lidojumu un nolidojusi vairāk nekā 275 000 stundu.

    Kopš 2020. gada maija «airBaltic» visus lidojumus veic tikai ar «Airbus A220–300» lidmašīnām. Šis lēmums vienkāršo flotes uzturēšanu, kā arī sniedz papildu ieguvumus lidmašīnu efektivitātei.

    «Airbus A220–300» darbības rādītāji pārsnieguši lidsabiedrības cerības, spējot uzrādīt labāku vispārējo veiktspēju, degvielas ekonomiju un ērtības gan pasažieriem, gan darbiniekiem. Lidmašīna nodrošina izcilu lidojumu ar tādām priekšrocībām pasažieriem kā platāki sēdekļi, lielāki logi, vairāk vietas rokas bagāžai, pilnveidotas labierīcības un citiem uzlabojumiem.

    Turklāt lidmašīna ir arī ievērojami klusāka – tās trokšņu līmenis ir pat par 50% mazāks salīdzinājumā ar iepriekšējās paaudzes lidmašīnām. Turklāt šobrīd «A220» ir pasaulē zemākās oglekļa emisijas starp šaurā korpusa lidmašīnām, palīdzot samazināt CO2un NOX emisijas attiecīgi par 20% un 50%. Tas arī bija pirmais lidaparāts, kura dzīves cikla ietekmes uz vidi deklarācija ir pilnīgi caurskatāma.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē