Dana Avotiņa-Lāce: Gaidot pirmo bērnu, man bija sapņu pilis, kas sagruva

Vairāk nekā pirms desmit gadiem Dana Avotiņa-Lāce kļuva populāra, atveidojot Evelīnas lomu slavenajā pašmāju seriālā Ugunsgrēks, vēlāk vairākus gadus bija redzama TV ekrānos, vadot Latloto ziņu raidījumu. Nē, Dana nefilmēsies Ugunsgrēka jaunajā sezonā, jo pavisam drīz jau otru reizi kļūs par mammu. Dana kopā ar vīru mūziķi Arti Avotiņu-Lāci ir vecāki dēlam Kārlim (5 gadi) un, starp citu, abi ir kopā strādājuši Leļļu teātrī.
Ērika Bērziņa
Ērika Bērziņa
Foto: Matīss Markovskis

Visu uzmanību vajadzēja pievērst mazajam bērniņam, un gadu pēc dēla piedzimšanas nomira abi mani vecāki.

– Tu jau daudzus gadus strādā Leļļu teātrī, bet pazīstama kļuvi, pateicoties slavenajam seriālam Ugunsgrēks. Kas tev labāk patīk – būt TV ekrānā vai spēlēt izrādes ar lellēm?
– Seriālā filmējos jau pirms daudziem gadiem. Tagad to vairāk uztvertu kā vienkārši darbu, bet tad man tas likās liels notikums. Jā, tolaik es kļuvu populāra un pazīstama, bet kaut kas man tajā visā arī nepatika… Likās, man ir uzlikts tāds kā šablons, mani identificēja ar varoni, ko atveidoju seriālā, lai gan mēs pēc būtības bijām ļoti atšķirīgas. Iekšēji nebiju mierā ar to, ka man visu laiku citiem ir sevi jāpierāda, ka mani uztver tikai caur vienu lomu, caur masku. Bija sajūta, ka no manis neko vairāk negaida. Bet šis laiks ir pagājis… Kopš dēla Kārļa piedzimšanas TV ekrānos sanācis būt maz (esmu filmējusies režisores Intas Gorodeckas seriāla Divi vienā pirmajā sezonā, atveidojot Kristīnes lomu), un man nemaz to neprasās. 

Strādājot Leļļu teātrī, varu piedzīvot bērnu patiesās emocijas un lielo aizgrābtību par visu uz skatuves notiekošo. Bērni ir ļoti atsaucīga publika! Man patīk teātris kā process, interesē jaunu virzienu meklēšana leļļu teātra mākslā, tādēļ iestājos Latvijas Kultūras akadēmijas maģistrantūrā studēt teātra režiju un gandrīz studijas pabeidzu, bet tās tagad mazliet jāatliek, jo tūlīt, tūlīt mums pievienosies vēl viens bērniņš. Diplomdarba izrādes iestudēšanu atliku uz vēlāku laiku.

– Ar Arti strādājāt vienā darbavietā… Vai jūs iepazināties teātrī?
– Ar Arti iepazināmies 2012. gadā. Jā, to var saukt par dienesta romānu. Tajā laikā ļoti daudz strādāju un man nebija citu variantu, kur iepazīties. (Smejas.) Apprecējāmies jeb nokārtojām papīrus, kad Kārlis jau bija piedzimis, lai dēlam būtu mūsu abu uzvārds. 

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē