Žurnāla KLUBS galvenais redaktors Aivars Pastalnieks: Aizstāvēt sevi un citus

Būt vīrišķīgam nekad nav bijis viegli. Tas vienmēr ir bīstami.
Aivars Pastalnieks
Aivars Pastalnieks
Foto: Matīss Markovskis

Kāds tirliņš mobingo sievietes, politiķus, žurnālistus, draud, bet tie, kuriem būtu sabiedrība jāaizstāv, uzskata, ka viņam neesot nolūka iedvest bailes. Sievietes vēršas ar iesniegumu policijā, bet pretim saņem attieksmi – jūsu subjektīvās bailes nav īstās bailes. Kā vispār to var ­noteikt?

Tiesībsargu negribēšana šo tipu nolikt pie vietas netieši nozīmē – tieciet galā paši. Un vīrieši, īpaši tie, kuriem rokas nav sasaistītas ar politiskajām važām, arī tiks. Principā tā ir tiesībsargu veicināta provokācija uz vardarbību. Jo cilvēks lieto vārdus (kā mau*as bērns), par kuriem vienkārši jācērt pa seju. Ja viņš tā turpinās, reiz tas notiks.

«Kādreiz jebkurš mutes virinātājs zināja, ka dabūs pa muti. Šodienā viņš apzinās, ka tiesību sistēma strādā tā, ka tiesāts tiktu sitējs, jo situāciju vērtē tikai pēc sekām, ne pēc cēloņiem. Aizstāvēt sevi vai citu ir kļuvis bīstami,» – tā advokāts Saulvedis Vārpiņš.

Būt vīrišķīgam nekad nav bijis viegli. Tas vienmēr ir bīstami. Īpaši situācijās, kad nav, uz ko paļauties. Tad vīriešu pasaule pašregulējas – kārto lietas tā, kā prot.

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē