Zelda: Pafantazējot par kopdzīvi ar izcili gudru vīrieti, man nez kāpēc uzmācas bailes

Kā noturēties līmenī? Kā būt zinošai un interesantai sarunbiedrei, tomēr nekļūt par biedru un spēt noturēties mīļotās sievietes statusā?
Zelda
Foto: Shutterstock

Informācijai: ar rakstā minētajām publiskajām personām pazīstama neesmu (jo satikšana garāmejot kāpņu telpā neskaitās), par viņu personīgo dzīvi neesmu informēta, un rakstā viņi tiek pieminēti tikai kā piemērs. Jo tieši viņu uzrakstītā lasīšana un raidījumu skatīšanās raisīja ideju par rakstu. Cienu, apbrīnoju un ceru, ka viņi nedusmosies par pieminēšanu nenopietnās Zeldas stāstiņā (jo gan jau kāds pastāstīs – paši viņi tādus 1000 %, ka nelasa).

Domājot par gudriem vīriešiem, nevaru nepieminēt Jāni Domburu – viņa plašās zināšanas, apvienotas ar smīniņu, piebeigtu 99 % sieviešu.

Vai esat dzirdējuši, ka sieviete teiktu – «vēlos sev blakus muļķi»? Vismaz es neko tādu neesmu manījusi, ja neskaita nojautu – daža gan klusībā vēlas tādu pakļaujami paklausīgo, bet tas īsti nav par muļķi nosaucams šā vārda klasiskajā nozīmē. Vispār jau jēdziens  «gudrs vīrietis» katrai nozīmē ko citu. Kādai tas ir tāds, kurš salabo sienas kontaktligzdu un pieslēdz veļas mašīnu, kādai – kurš daudz lasījis, kādai – vienkārši tāds, kuram izglītība turpinājusies arī pēc 8. (9.) klases.

Viens no maniem pirmajiem atlases kritērijiem vīrieša gudrībai/izglītībai ir viņa rakstītprasme dzimtajā valodā. Atvainojiet, bet te mazai atkāpei nu nekādi nevaru noturēties necitēt dažus lieliskākos piemērus! Klasika – vaig, nau, esu, nēsu, tolete, duris, vaj, laj, meitenej, tagat, forš. Vidējais līmenis – asvalts, iztaba, aiskari, atvilkne, atvajnojos, kafeinīca, aprecēties, iskārt, nummurs, trenneris, Vencpils. Sarežģītā pakāpe – parliaments, džentelmenis, izščīries, nē gluži, inžinieris, astranomija, ­aboniments, kombinzons.

Sievietes skolā parasti mācās uzcītīgāk, tāpēc bieži vien pat ne vidusskolu pabeigušās tomēr kaut kā tiek galā ne tikai ar garumzīmēm un komatiem, bet pat ar daļu no minētajiem sarežģītajiem vārdiem. Dažs vīrietis tādiem sīkumiem uzmanību nepievērš pat tad, ja ir ieguvis augstāko izglītību. Kādai tas ir vienalga, kāda nemaz nepamana… bet Zelda augstu vērtē gan pareizrakstību, gan komatus. Ir man tāda novirze. Diemžēl. Traucējoša novirze, starp citu… Un, ja kādu laiku apkārt ir galvenokārt tādi, kas ne visai rullē, tad neviļus rodas sapnis par to, kā gribētos to īpaši gudro un kā nu es tad priecātos un dzīvotu ilgi un laimīgi.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē