Seksa apskatnieces Zeldas pieredze kapusvētku svinēšanā (18+)

Laikam jau nav tāda Latvijas iemītnieka, kurš ne reizi dzīvē nebūtu bijis kapusvētkos. Palaikam, runājoties ar cittautiešiem, kuriem jāpaskaidro, kas tas ir, un jācenšas to kaut kā iztulkot, esmu mulsusi, jo prazdņik na kladbišče vai festivity in cemetery skan vismaz savādi. Mēs paši pat vairs nedomājam, sakot kapu­svētki – tie vienkārši ir.
Zelda
Foto: Shutterstock

Vīrieši, sieviete nelaužas, ja jūs viņai patīkat! Visi tie «vēlāk, ne te, ne tagad, mums vienam otru labāk jāiepazīst un tamlīdzīgi» ir tikai pieklājīga atšūšana.

Kopš bērnības zinu, kā tas notiek Ziemeļvidzemē, kurp mani veda vecāki: staigāšana pa kapiem, visādi cilvēki, kuri apjautājās par manu vecumu, brīnījās, ka es augu, un šie teksti ar apskaužamu precizitāti atkārtojās ik pēc 50 metriem, satiekot nākamos. Bet visu varēja paciest, jo laukumā pie kapiem atradās autoveikali ar limonādi, smilšu gredzeniem, pīrādziņiem un dažkārt pat saldējumu. Kā jau svētkos, dzert silto, putojošo un saldo limonādi varēja, cik tik lien, – pārējā laikā pie tādām lietām netiku. Kāpēc es to stāstu… Tikvien, lai liktu nojaust – kapusvētki, tas ir saliktenis, un otra daļa šajā vārdā ir svētki. Tātad jautrībai ir jābūt!

Kopš esmu sasniegusi vecumu, kurā uz šiem svētkiem vedu mammu, nevis vecāki ved mani, es pati arī esmu atbildīga par izklaidēm vismaz 4 stundu garumā, kamēr mamma pēc oficiālās daļas tiekas ar draugiem. Iespējas ir dažādas – topless sauļošanās un peldes nomaļā meža ezeriņā, brauciens pa apkārtnes laukiem, baudot Latvijas vasaras skaistumu, gulēšana pļavā ar jaunākajiem žurnāliem vai arī… Vai arī, pārfrazējot saukli «Apceļo dzimto zemi» par «Iepazīsti dzimtās zemes vīriešus», iet uz randiņiem ar mazpilsētā vai tās tuvumā esošajiem kungiem. Visvairāk atceros šīs tikšanās…

Kungs dzīvoja mazpilsētā, kādus 100 kilometrus no šīs kapusvētku pilsētiņas, jau Latgales pusē. Sapratis, ka iespēja satikt rīdzinieci 95 kilometru attālumā ir labāka nekā nesties 220 kilometru līdz pašai galvaspilsētai, vīrietis zibenīgi ierosināja saredzēties un sapazīties tuvāk. Bijām rakstījuši viens otram, sūtījuši foto un pat runājušies pa telefonu; šķita, ka tikšanās būs jauka un varbūt, varbūt…

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē