Ontužāns un Bayern. Uz ko cerēt Latvijai?

Situācija ap futbolu Latvijā ir tik depresīva, ka gribas ķerties pie katra mazākā cerību stariņa. Iespējams, šobrīd pasaulē spēcīgākā kluba Minhenes Bayern rindās ir atrodams DANIELS ONTUŽĀNS. Oktobra vidū viņš debitēja oficiāli, laukumā pavadot četras minūtes Vācijas kausa izcīņas spēlē. Vai no Vangažu puiša varam sagaidīt Latvijas vārda iznešanu sporta karaļa futbola galmā?
Raimonds Rudzāts

Bayern akadēmijas produkts

Daniels Ontužāns pirmos dzīves gadus pavadīja Vangažos un tur arī sāka savas futbola gaitas. Kad viņam bija 8 gadi, tēvam Mārim tika izteikts vilinošs darba piedāvājums Vācijā. Ģimene pārcēlās uz Augsburgu, kur Daniels turpināja futbola treniņus. Gada laikā viņš apguva vācu valodu, bet divus gadus vēlāk iekrita acīs Minhenes Bayern talantu medniekiem, jo labi sevi apliecināja spēlē pret Vācijas visvairāk titulētā kluba vienaudžiem. Ontužāns saņēma uzaicinājumu uz treniņu un tajā sevi pietiekami labi apliecināja, lai aizķertos Bayern rindās.

Minhenes Bayern akadēmijā izaugušas tādas futbola zvaigznes kā Filips Lāms, Tonijs Kross, Tomass Millers, Bastians Švainšteigers, Davids Alaba un daudzi citi spīdekļi. Pēc Eiropas klubu asociācijas datiem, Bayern jauno futbolistu audzināšanai gadā atvēl ap 3 ­miljoniem eiro, algojot ap 40 darbinieku. 

Desmit gadu vēlāk Ontužāns joprojām ir Bayern sistēmā un šoruden atzīmējies arī oficiālā spēlē. Ontužāna biogrāfijā ir arī spēlēšana Vācijas U16 izlasē, taču pieaugušo līmenī viņš nolēma pārstāvēt Latvijas izlasi. Tās sastāvā Daniels jau atzīmējies ar pirmajām spēlēm.

 «Esmu runājis gan ar dažādiem treneriem, gan futbolistiem, tai skaitā no Latvijas izlases, kas viņu redzējuši darbībā,» stāsta futbola komentētājs Ilvars Koscinkevičs. «Kopējā bilde, ko šie cilvēki ir atzīmējuši: kad viņš ­trenējās kopā ar mūsu vietējiem spēlētājiem, tad atšķirība, kā viņš spēj savaldīt bumbu, un cik ātri pieņem lēmumus, bija kosmiska. Pilnīgi cita pasaule. Vietējie puiši var tikai noskatīties.»

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē