Mugursoma pārgājienam. Kā izvēlēties īsto?

Dodoties ceļojumā vai pārgājienā, izšķirīgi svarīgas ir divas lietas – atbilstoši apavi un tev visvairāk piemērotā mugursoma. Kā pareizi izvēlēties somu – tā, lūk, ir vesela māksla! Zinātāji stāsta, ka izvēles un pielaikošanas process vien veikalā var prasīt pat divas stundas – nopirkt kleitu noteikti ir vienkāršāk.
Gundega Gauja
Gundega Gauja
Foto: Shutterstock

Konsultē
MĀRTIŅŠ LAPIŅŠ,
veikala Gandrs pārstāvis

 

Izdari mājas darbu

Neatkarīgi no tā, vai šovasar dosies drosmīgos pārgājienos pa kalnu takām vai arī klejojumos pa Eiropas pilsētām – labu mugursomu vajadzēs. Tev nepieciešama nevis vienkārši ietilpīga soma uz muguras, bet mugursoma, kas speciāli dizainēta ceļojumiem un pārgājieniem. Tāpēc tās iegādē ir vērts investēt laiku un līdzekļus. Šobrīd mugursomu piedāvājumā ir divu veidu somas – tā dēvētās unisex jeb abiem dzimumiem domātās mugursomas un produktu līnijas, kas izstrādātas tieši sievietēm. Tās no citām var nedaudz atšķirties pēc uzbūves un dizaina – šīs somas bieži ir šaurākas plecu zonā un vieglākas, arī krāsainākas. Taču tirgotāju pieredze liecina, ka dāmas nemaz nesteidz izvēlēties tieši sievietēm paredzētos izstrādājumus, bet biežāk pērk unisex somas, jo pārgājienu somai smukums tomēr nav galvenā kvalitāte. 

Lai saprastu, cik liels somas tilpums nepieciešams, var darīt tā – mājās savāc visas līdzi ņemamās mantas un saliec iekšā attiecīgā tilpuma atkritumu maisā.

Labu ceļojumu mugursomu, protams, vislabāk iegādāties specializētajos ceļotājiem domātos veikalos, un, pirms uz turieni doties, vajadzētu izpildīt mājasdarbu, skaidro veikala Gandrs pārstāvis Mārtiņš Lapiņš. «Būtu jātiek skaidrībā, ko tieši tev vajag: kāda veida ceļojumā tu dodies, uz cik ilgu laiku, cik daudz mantu būs jāņem līdzi, kāds tur būs klimats.

Tāpēc soma ir jāpiemeklē individuāli – kādai pārgājienā pietiek ar diviem T krekliem, citai vajag desmit. Kādai varbūt jāparedz somā vieta vēl arī kosmētikas makam, savukārt citai tas nav svarīgi. Ir cilvēki, kas ceļojumā daudz fotografē, ņem līdzi fotoaparatūru un pat datoru – attiecīgi par to visu ir iepriekš jādomā. Patiesībā ir forši, ja pircējs veikalā izstāsta konkrēto plānu – uz kādu valsti brauc, kāds ir ceļojuma mērķis, un, ja tas ir pārgājiens, kurp un kāda tipa. Tad pārdevējam būs daudz vieglāk saprast, kas jāpiedāvā.» Vienā veikalā var būt pat simt dažādi somu modeļi, tātad ir iespējams piemeklēt somu katra ceļojuma specifikai. Mārtiņš Lapiņš stāsta – arī tad, ja atnāk klients, kurš iepriekš jau ir sagatavojies, jārēķinās, ka veikalā būs jāpavada krietns laiciņš, varbūt pat divas stundas, kamēr tiks atrasta ideālā mugursoma. Konsultants izstāsta punktus, kam jāpievērš uzmanība, bet beigās tāpat katram pašam jāsaprot, kā jūties ar to vai citu somu mugurā.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē