Mīkstie mugurkauli. Raimonds Rudzāts par Indraši, Briedi, Vītoliņu un Miglinieku

Nodevējus neatnes stārķis un nenovieto kāpostos. Tie rodas ilgāka un sarežģītāka procesa rezultātā. Procesa, kurā savu partiju nospēlē ģimene, treneri, komandas biedri, draugi, līdzjutēji un žurnālisti. Pandēmija un kaimiņvalsts uzsāktais karš ir piespieduši no cita rakursa paraudzīties uz daudziem popkultūras spīdekļiem, taču nodevība un tukšpaurība Latvijas sportā nesākās ar Miku Indraši vai Mairi Briedi.
Raimonds Rudzāts
Foto: LETA

Saknes ir daudz dziļākas, un žanra klasiķi Igors Miglinieks un Gundars Vētra 30 gadu laikā ir pamanījušies sevi reabilitēt tik tālu, ka abi tikuši pie iespējām trenēt Latvijas nacionālās izlases. Tas šo to pasaka par Latvijas sabiedrības mugurkaula mīkstumu un vedina domāt, ka arī šodienas grēkāžiem nākotnē iespēju netrūks.

Ogles visam piemeta Privātās Dzīves intervija ar Indraša mammu, kas sakrita ar dienu, kad Miks izplatīja savu paziņojumu.

Indrašis paver spundi

Vienā jaukā vasaras dienā Miks Indrašis kļuva par Latvijā populārāko cilvēku. Maskavas Spartak paziņoja par noslēgto līgumu ar hokejistu. Pats Indrašis šo paziņojumu nekādi nekomentēja, lai arī iespējas viņam tika dotas atliku likām. Negribi runāt ar vietējiem žurnālistiem? Mūsdienās bez tā var iztikt, ierakstot kaut vienu teikumu savos sociālajos tīklos. Miks klusēja sešas dienas. 

Pa šo laiku runāja Latvijas Hokeja federācija, kas teica, ka šādu pāreju formāli apstiprināt nevar, jo to liedz Latvijas ­likumdošana. Neilgi pēc kara sākuma tajā tika veiktas izmaiņas, kas sportistiem liedz strādāt agresoru valstīs Krievijā un Baltkrievijā. KHL gan ir organizācija, kas šādām sīkām formalitātēm var uzšķaudīt vēsā mierā un izlaist latviešus laukumā arī bez LHF apstiprinājuma. 

Kamēr Indrašis klusēja, tikmēr kuluāros cirkulēja versija, ka viņš lielās rezonanses dēļ meklē citus variantus Eiropā. Latvijas Hokeja federācija tikmēr nenoliedza, ka ir vēl vairāki hokejisti, kas pie federācijas vēršas pēc padoma: ko darīt ar izteiktajiem piedāvājumiem no KHL? LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs pat īpaši necentās maskēt savu vilšanos par to, ka hokejisti šādu domu vispār apsver un neatmet jau pašā saknē. 

Īstā jautrība gan sākās brīdī, kad pie tastatūras ķērās pats Miks Indrašis. Viņš savā Instagram profilā publicēja viscaur neloģisku paziņojumu par to, ka nekāda līguma ar Spartak viņam nav, ir līgums ar citu komandu, agresoru valstī viņš nespēlēs, un vispār – kāpēc ir izplatīta viņa neapstiprināta informācija?

Ātri vien publiskajā telpā uz letes tika izlikti pretargumenti: līgums ar Spartak reģistrēts KHL, turklāt pats klubs izplatīja paziņojumu, ka līguma nepildīšanas gadījumā no Indraša mēģinās piedzīt brangu soda naudu.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē