Māris Mihelsons: Man nekad nav bijusi vēlme glābties

Ļoti iespējams, viņš labprātāk trīs stundas no vietas spēlētu akordeonu vai zāģētu malku nekā sniegtu intervijas. Prāta vētras kopīgajās intervijās viņš nav pirmais saucējs, tāpēc var šķist klusais ūdens. Runāt par mūziku viņš varētu stundām, bet par mūziku runāts jau tik daudz, ka gribas runāt par viņu pašu. Mārim Mihelsonam šis pavasaris ir īpašs. Viņš jau vairākus gadus ir kopā ar mīļoto sievieti Lauru, un, ja šis būtu kino, šobrīd parādītos uzraksts turpinājums sekos
Ilze Anna Vītola
Foto: Gatis Gierts. Stils: Laila Trilopa

Ejot uz BMX vai hokeja treniņiem, redzēju, ka citiem puikām vecāki brauc līdzi, atbalsta, tētis labo riteni, mamma smērē siermaizes. Man tas izpalika.

– Vai taisnība, ka tu labprāt esi Prāta vētrā, ģimenē, savos laukos, bet publicitāte tev nav vajadzīga?
– Es teiktu, ka ļoti precīzi. Neesmu tendēts uz pašreklāmu un pašatrādīšanos, tāpēc esmu atlicis mūsu sarunu, cik vien ilgi iespējams. Ja sarunas saistītas ar Vētras lietām un jaunumiem, es tām labprāt piekrītu. Ja ārpus tām, paceļu cepuri un dodos prom. Un nejūtos slikti, ja publiskajā telpā manis nav. 

– Tomēr šādi par tevi var veidoties nepareizs priekšstats. 
– Par to neko nezinu, es diezgan labi dzīvoju, man ar to nav problēmu. Draugu lokā neesmu nekāds klusais ūdens, bet man nav vēlmes un nepieciešamības iet pirmajās rindās un izkliegt lozungus.

– Savulaik izvēlējies darbmācības skolotāja studijas, jo tā bija vieglākā specialitāte, kur iestāties? Instagram redzēju, ka tev ir četrpadsmit āmuru kolekcija.
– Tie nav mani āmuri, foto ir no skaista piedzīvojuma – kalšanas meistarklases. Bet man arī nav problēmu ar āmuriem, vīlēm un zāģiem – to izmantošanu esmu apguvis. Protams, es nevarētu paveikt pasaulē labāko remontu, bet gan jau, mazliet iedziļinoties, arī ar to neietu slikti. 
Iestāšanās augstskolā vairāk bija saistīta ar neiešanu armijā. Dzīvoju Jelgavā, un arī universitāte bija turpat. Tagad es rīkotos citādi, bet jaunībā jau nedomā tik globāli par dažādiem jautājumiem. Iestāties mājturības fakultātē bija ļoti viegli, tāpēc šķita, ka tur ir jānonāk. Bet tas nebija mans aicinājums.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē