Džins no hipsterīgā Rīgas rajona. Jaunā tendence – mikrodestilēšana

Latvijas alkohola nozares eksperimentālā entuziasma jaunā tendence ir mikrodestilēšana. Vietējās ražotnes ŌBDO eksperiments aizsākās 2019. gadā, un tas bija jaunums Latvijā – džina destilēšana.
Linda Mazure
Foto: Andrejs Nikiforovs. Viens no darītavas saimniekiem ĢIRTS DRAUGS ar klasisko, kā arī bezalkoholisko džinu.

Džina imidžs ir piedzīvojis amerikāņu kalniņus – no kulta dzēriena līdz garlaicīgam pūļa apreibināšanās alkoholam.

Aiz Tallinas ielas pagrabstāva mūra sienām sagaida silti sildošs aromātu sajaukums, kas degunam ļauj sajust aktīvu destilēšanu. No destilācijas katla rimti plūst caurspīdīgi sudrabota straumīte. ŌBDO lībiešu valodā nozīmē sudrabs. Aiz zemajiem logiem redzami rīdzinieku sniegā atstāto zābaku zoļu nospiedumi un plandošās mēteļu apakšmalas, kas nenojauš par iekštelpā valdošo rosību. Mazā ražotne ir pārmaiņu gaidās, lai vasaras sākumā pārceltos uz atvērta tipa destilētavas telpām Miera ielā, kas ļautu ieinteresēt garāmgājējus un tuvāk izzināt un vērot džina destilēšanu, iekļaujot degustāciju telpu.

Destilācijas process.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Raksta abonements - 28 dienas

5 €/raksts

Vienreizējs maksājums

Abonēt
Oriģināls saturs katru dienu

3,49 €/4 nedēļas

Automātiskais maksājums ik pēc 28 dienām

Abonēt
2 orģinālraksti dienā 365 dienas gadā

34,99 €/1 gads

Automātiskais maksājums ik pēc 365 dienām

Abonēt

Oriģināls saturs

Santa+ ir digitālais žurnāls, kurš aptver izdevniecības žurnālu labāko saturu. Portāla mērķis ir kļūt par glancēto žurnālu digitālajā vidē.

Bez reklāmām

Digitālā tīrība. Saturs un laukums bez reklāmas.

Jauna lasīšanas pieredze

Laiks atvērt, ne pāršķirt.

Santa+