Džins no hipsterīgā Rīgas rajona. Jaunā tendence – mikrodestilēšana
Latvijas alkohola nozares eksperimentālā entuziasma jaunā tendence ir mikrodestilēšana. Vietējās ražotnes ŌBDO eksperiments aizsākās 2019. gadā, un tas bija jaunums Latvijā – džina destilēšana.
Foto: Andrejs Nikiforovs. Viens no darītavas saimniekiem ĢIRTS DRAUGS ar klasisko, kā arī bezalkoholisko džinu.
Džina imidžs ir piedzīvojis amerikāņu kalniņus – no kulta dzēriena līdz garlaicīgam pūļa apreibināšanās alkoholam.
Aiz Tallinas ielas pagrabstāva mūra sienām sagaida silti sildošs aromātu sajaukums, kas degunam ļauj sajust aktīvu destilēšanu. No destilācijas katla rimti plūst caurspīdīgi sudrabota straumīte. ŌBDO lībiešu valodā nozīmē sudrabs. Aiz zemajiem logiem redzami rīdzinieku sniegā atstāto zābaku zoļu nospiedumi un plandošās mēteļu apakšmalas, kas nenojauš par iekštelpā valdošo rosību. Mazā ražotne ir pārmaiņu gaidās, lai vasaras sākumā pārceltos uz atvērta tipa destilētavas telpām Miera ielā, kas ļautu ieinteresēt garāmgājējus un tuvāk izzināt un vērot džina destilēšanu, iekļaujot degustāciju telpu.
Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
Ekskluzīvas intervijas
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
Ekskluzīvas intervijas
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Pieeja vienam rakstam
Santa+ vide bez reklāmām
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā