Basketbolists Artūrs Žagars – nākamā superzvaigzne no Latvijas?

«Centīšos nepievilt Latviju.» Tā pirms septiņiem gadiem intervijas virsrakstā citēju Kristapu Porziņģi, kad viņš Spānijā vēl brieda savam uznācienam Ņujorkā. Divdesmit gadu vecais ARTŪRS ŽAGARS arī savu meistarību slīpē Spānijā, un daudzu basketbola lietpratēju ieskatā viņam piemīt neatkārtojams basketbola talants un sagaida spoža nākotne. Sakritība vai likumsakarība, bet arī no viņa mutes intervijas laikā izskan identiska frāze par Latvijas nepievilšanu. Vai varam no viņa gaidīt Porziņģa virsotnes?
Raimonds Rudzāts
Foto: Dmitrijs Suļžics (F64)

Latvijas basketbola leģenda Valdis Valters, kurš ar komplimentiem basketbola jomā ir skops, Žagara talantu novērtēja pat augstāk nekā savējo.

Pa Biedriņa iemīto taciņu

Tas bija pirms astoņiem gadiem, kad Daugavas Sporta namā sēdēju Basketbola skolas Rīga direktora Gunta Šēnhofa kabinetā un klausījos stāstu par kādu divpadsmitgadīgu DSN komandas censoni, kurš nākotnē spēlēšot NBA. «Arī šis zēns trenējas pie Raivo Otersona,» Šēnhofs akcentēja kādu simbolisku sakritību. Tobrīd Latvijas vienīgā pārstāvniecība NBA bija manāmā norietā esošais Andris Biedriņš, kura talantu līdz sakrālās trīs burtu abreviatūras līmenim noslīpēja tieši Raivo Otersons. 

Gadu gaitā biju šo stāstu jau piemirsis, bet tad pienāca 2018. gada 5. augusts, kad teju izpārdota Arēna Rīga Eiropas čempionāta finālā jūsmoja par Latvijas U18 izlasi un tās līderi Artūru Žagaru. Saliekot kopā visas informācijas drumslas, atskārtu – šis ir tas pats zēns, par kuru savulaik stāstīja Guntis Šēnhofs!
«Viņš izcēlās vienaudžu vidū,» tagad atklāj Raivo Otersons, Žagara treneris DSN 2000. gadā dzimušo zēnu komandā. Treneris atceras, ka Žagars bijis izcils sporta spēlēs – bez basketbola viņam teicami padevies arī futbols un pludmales volejbols. «Tieksme uzvarēt un spēja izdomāt, kā uzvarēt, viņu atšķīra no citiem,» vērtē pieredzes bagātais jauniešu treneris.  

«Mēs jau pašā sākumā visi zinājām, ka tas ir Andra Biedriņa treneris, un tas uzreiz iedzina respektu,» sadarbību ar Otersonu atsauc atmiņā Artūrs Žagars. «Tā aura bija jūtama. Protams, ar ­gadiem pieradām, bet respekts saglabājās. Kad bijām mazi, no ­trenera nedaudz baidījāmies.»

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē