Nosvērtais lauku puisis – kakao. Andra un Daces Vaitekūnu biznesa stāsts

Tādi viņi ir – Andris un Dace Vaitekūni, kuru paspārnē jau pusgadu top Dzīvā šokolāde. Iepriekš intensīvi darbojies kafijas jomā, Andris saprata, ka vēlas vairāk pievērsties savai iekšpasaulei, un ar kakao palīdzību tas izdodas dabiskāk, nekā dzerot kafiju. Ģimene pārcēlās no Rīgas uz Skrundas pusi, kur meža ielokā nu top simtprocentīgs kakao un kvalitatīva šokolāde.
Ilze Klapere
Foto: Ieva Andersone

Pretstatā kafijai, kas ir kā tāds stresains pilsētas biznesmenis, kakao ir kā nosvērts lauku puisis, kas dzīvo saskaņā ar dabu un sevi.

Kā viss sākās…

«Esam te, Dienvidkurzemes laukos, tikai kopš pagājušā gada maija, bet jau tik ļoti jūtam, kā mainījusies dzīve un ikdiena! Jau pāris gadu gribējām prom no Rīgas,» domīgi iesāk Andris un pastāsta, kas notika agrāk. «Pirms vairāk nekā desmit gadiem strādāju lielā reklāmas aģentūrā, tad nāca krīze, visiem visu nogrieza, bet jau pirms tam man bija doma, ka gribas kaut ko savu. Apmēram pēc gada tādas kā pauzes sākās jauns sākums. Mums ar Daci jau bija pieteicies Emīls, un es ar brāli un brālēnu sākām štukot, ka varētu kādu foršu vietu uztaisīt. To arī izdarījām, tas bija MiiT Lāčplēša ielā, velokafejnīca. Bijām jauni, zem trīsdesmit, un gribējās visu – gan strādāt, gan izklaidēties, līdz vienā brīdī tas režīms ar garajām nakts darba stundām kļuva par grūtu. Sapratām, ka vajag kādu specializētāku jomu, nolēmām iet dziļāk kafijā – 2011. gadā atvērās pirmā kafijas grauzdētava Andrito, un mēs bijām tā pirmā kafejnīca, kas Rīgā piedāvāja svaigi grauzdētu kafiju. Cilvēki nebija pieraduši pie tādas kafijas, kas ir niansēta, augļaina un skābenām notīm. Kādus četrus, piecus gadus gājām kafijā arvien dziļāk. Man visu laiku bija doma, kā lai tā kafija iet pie cilvēkiem, nevis otrādi! Izdomājām brūvēt auksto kafiju Cold Brew, un tad man brālēns parādīja, ka Amerikā kāds bija šokolādes malšanas iekārtā ielicis kafijas pupiņas – man uzreiz saslēdzās, ka tas ir virziens!

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē