Zaudēt nevainību… otrreiz.
Sekss ar jaunu partneri 1

Ja beidzas kādas attiecības, tas, protams, uzreiz nenozīmē, ka arī seksuālajā dzīvē izveidojas vakuums. Taču nereti tā notiek. Un tad – varbūt pēc pusgada, varbūt pēc gada vai pieciem – sākas jaunas attiecības. Tātad pienāk arī mirklis, kad ir pirmais sekss ar jaunu partneri. Varētu domāt – ko tur vispār uztraukties? Bet…
Inga Volkova
Foto: Shutterstock

Aiz loga ir skaista atvasara. Pie jūras noteikti būs labi, tu nodomā. Tev patīk pludmales vasaras izskaņā – burzma norimst, krāsas zaudē spilgtumu, kļūst rēnākas un maigākas. Viņš rezervējis apartamentus labā viesu mājā. Ideāla vieta perfektai nedēļas nogalei divatā. 
Tad kāpēc tāds nemiers? Par ko?
Tāpēc, ka tur beidzot jums būs sekss. Nu bet, protams. Ja vīrietis aicina nedēļas nogales izbraucienā, tad ne jau dzeju viņš tev grasās deklamēt visas nakts garumā. 

Ir uzskats, ka sieviete visvairāk uztraucas par to, kā vīrieša acīs izskatīsies viņas ķermenis, bet vīrietis – par to, vai viņam viss būs kārtībā ar erekciju.

Vai viņš tev nepatīk? Patīk. Tāpēc jau tas nemiers, ka patīk.
Jo – un tas nu beidzot jāpasaka vārdos – tev diezgan sen nav bijis seksa. 
Patiesībā gandrīz kopš šķiršanās no vīra. Jā, drīz vien pēc tam, brūces laizot, tu mēģināji aizmirsties kādā nenozīmīgā romānā, diemžēl tur arī no seksa nekā nozīmīga nebija, un tu saprati – ja nav kazai piena, tad nav. 
Tāpēc savā ziņā šī atkal būs pirmā nakts. Mazliet kā vēlreiz zaudēt nevainību. Tikai tev vairs nav astoņpadsmit. Un tieši tas visu sarežģī.
Tu mēģini atsaukt atmiņā savu patiešām pirmo seksu. Nevarētu teikt, ka toreiz viss būtu bijis vienkārši, tomēr jaunība un hormoni darīja savu. (Protams, tagad arī ir hormoni, tikai nu jau citi.) Un bailes toreiz bija pavisam skaidras un konkrētas – neielidot. Viss cits pat īsti nelikās svarīgi. Vai es viņam patikšu gultā – tādos smalkumos tu tobrīd neiedziļinājies. Ķermenis bija jauns un tvirts, instinkti rādīja ceļu, un tajā vecumā (un tajā laikā) jau tāpat neviens īsti nezināja, kā vajag, kā ir pareizi un kā nav. 
Tagad tu zini nesalīdzināmi vairāk, bet tas sevišķi nepalīdz. Drīzāk otrādi.
Vai viņam patiks mans ķermenis, kuram jau sen vairs nav astoņpadsmit? Vai viņu tas vispār uzbudinās? Vai taisnība, ka vīrieši neredz detaļas (piemēram, celulītu), vai arī tas ir vājš sieviešu sevis mierināšanas mēģinājums?
Vai es vairs spēšu atraisīties? Vai kaisle spēs uzveikt vērtējošo prātu?
Vai man viņš patiks, kad izģērbsies? Jo arī viņam jau ļoti sen nav astoņpadsmit, toties ir neliels vēderiņš… 
Vai viņam viss notiks, kā vajag? Ja nē, vai tas nozīmēs, ka vaina ir manī? Vai ar jaunu zaķi viss notiktu daudz gludāk? 
Vai jāvelk izaicinoša, erotiska mežģīņu veļa vai arī manā vecumā un brīvdienās pie jūras tas izskatīsies piedauzīgi? 
Savā ziņā šī atkal būs pirmā nakts. Tikai otrreiz.

***

Ja sievietei beidzas kādas attiecības, tas, protams, uzreiz nenozīmē, ka arī seksuālajā dzīvē izveidojas vakuums. Taču nereti tā notiek. Un tad – varbūt pēc pusgada, varbūt pēc gada vai pieciem – sākas jaunas attiecības. Tātad pienāk arī mirklis, kad ir pirmais sekss ar jaunu partneri. Varētu domāt – ko tur vispār uztraukties? Divi pieauguši cilvēki, nav taču vairs nekādi pusaudži pirmoreiz ar pīpi uz jumta – visu zina, visu prot, visu redzējuši. Nereti viss arī notiek kā filmās – kaislīgi un saskanīgi. Taču daudz biežāk seksuālo attiecību atsākšana pēc ilgāka pārtraukuma un pirmais sekss ar jaunu partneri rada ne mazums mulsuma un pat baiļu, it īpaši, ja kontā ir zināms gadu skaits un viss, kas tam nāk līdzi – gan ķermenī, gan galvā. 

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē