Uzņēmēja Santa Batuhtina-Banga: Varētu sevi nosaukt par latviešu amazoni

«Mēs varētu nest Latvijas vārdu pasaulē,» saka enerģiskā uzņēmēja SANTA BATUHTINA-BANGA. Jaunuzņēmums, kurā Santa vada biznesa attīstības procesus, šobrīd strādā pie inovatīvas ierīces acu trenēšanai tiem, kuri pārāk daudz laika pavada pie ekrāniem. Komanda ar šo izgudrojumu kādu dienu cer kļūt par vienradzi jeb miljoniem dolāru vērtu uzņēmumu. Būdama tālšāvēja snaipere, Santa ļoti labi izprot, cik liela nozīme ir redzei.
Gundega Gauja
Gundega Gauja
Foto: Lauma Kalniņa

Cilvēki parasti neaizdomājas, ka acīm ir sava muskulatūra – tieši tāpat kā jebkuram citam orgānam.

«Pašlaik notiek izgudrojuma patentēšanas process, tāpēc daudz stāstīt nedrīkstu!» smaidot saka Santa. Ar EyeRoll ierīces prototipu universitātes laboratorijā šobrīd strādā zinātnieki un pētnieki. Toties Santa ir gatava stāstīt par to, kā rodas idejas un kā sabalansēt aktīvu, radošu dzīvi, start-up vides uzņēmējas pienākumus un divu bērnu audzināšanu. Viņa gluži vai izstaro enerģiju – šķiet, ar to varētu pietikt, lai apgaismotu veselu mikrorajonu. Santa ne tikai vada biznesa procesus, bet arī prot izcili šaut un apglezno gliemežvākus, savukārt no stresa tiek vaļā, sēžoties pie stūres lielajai fūrei. Daži spēcīgi dzīves pagriezieni viņai skaidri parādījuši – rītdiena mums nevienam nav apsolīta, tāpēc ir jādara tūlīt, šeit un tagad. 

Vingrināt acis kā vēderpresi

Kas īsti ir izgudrojums, kas sola nest Latvijas vārdu pasaulē un kura tapšanā iesaistījušās arī vairākas Latvijas augstskolas? «Ideja par ierīci radās manam kolēģim. Viņš aicināja iesaistīties, jo man ir liela pieredze biznesa vadībā un attīstībā, kā arī digitālās veselības projektos. Esmu aktīvi piedalījusies telemedicīnas projektu attīstīšanā Latvijā, Krievijā un Vidusāzijā. Kad kolēģis pirmo reizi pastāstīja par šo ideju, man atkārās žoklis – tik pārsteigta biju. Domāju – kā tas nākas, ka līdz šim pasaulē nekas tāds vēl nav tapis?» stāsta Santa. 

EyeRoll būs komplekts, kurā ir lietotne telefonā un īpaša ierīce. Tas palīdzēs preventīvi vingrināt acu muskulatūru, tā neļaujot attīstīties dažādām redzes problēmām un krietni attālinot mirkli, kad jālūko pēc brillēm. Izgudrojuma mērķauditorija ir cilvēki, kas pavada garas stundas pie ekrāniem, – tātad teju puse pasaules. Acu izvingrināšanai ar EyeRoll pietikšot vien ar dažām minūtēm dienā. «Acis mēs varam trenēt tāpat kā vēderpresi. Cilvēki parasti neaizdomājas, ka acīm ir sava muskulatūra – tieši tāpat kā jebkuram citam orgānam.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē